Het laatste formule 1 nieuws

Racevuur laait op bij Romain Grosjean en hij wil een oval proberen

Racevuur laait op bij Romain Grosjean en hij wil een oval proberen

Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

Na het kijken van de Indy500 is Romain Grosjean van gedachten veranderd . Aanvankelijk had de Franse oud Haas-Formule 1 coureur zijn familie beloofd dat hij niet in actie zou komen op de ovals tijdens het Indycar seizoen. “Het is vreemd om thuis te zitten kijken en er geen deel vanuit te maken, wetende dat je vrienden daar, wel druk bezig zijn”, zei Grosjean tegen AP News. “Eerst zei ik dat ik de ovals zou overslaan, maar nu zou ik graag één willen proberen en daarna kijken we of ik er meer ga doen.”

Hoewel Romain Grosjean de races op de snelle ovals niet heeft gereden, heeft hij wel een goede start in zijn debuutseizoen in de Indycar . Grosjean heeft zijn eerste pole en podium al op zijn race-c.v. kunnen bijschrijven. “Het racen is net een vuur wat aangewakkerd moet worden. Toen ik in de Formule 1 reed, telkens achteraan of in het middenveld dan dooft het langzaam. Nu ik mijn eerste podium heb gehaald, laait het vuur op en na het leiden van een race is het echt als ‘ Hell, yeah ‘, dit voelt goed”.

“Het mooiste wat ik meegemaakt heb hier, was mijn tweede plaats en ik deed het interview voor de tribune. Iedereen stond op en begon te juichen. In de Formule 1 heb ik ook wel eens op het podium gestaan, maar ik heb nooit zoveel liefde en energie vanaf de tribunes gevoeld. Zelfs mijn vrouw zat thuis te huilen voor de tv. Ze zei: “Alles wat je de laatste zes maanden hebt gedaan, ik denk dat mensen dat weten en ervan houden’, het is een zware weg maar een verdomd mooie weg hier”, sloot een gelukkig Romain Grosjean af.

Lees het hele artikel op de volgende pagina Racevuur laait op bij Romain Grosjean en hij wil een oval proberen