Het laatste formule 1 nieuws

Radio-dj en podcastmaker Giel Beelen: 'Mijn boekenkast puilt uit van de zelfhulpboeken'

Radio-dj en podcastmaker Giel Beelen: ‘Mijn boekenkast puilt uit van de zelfhulpboeken’

Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

Over je overstap van Radio Veronica naar NPO Radio 2 is veel gezegd. Moeten we het daar nog over hebben?

“Graag zelfs. Ik heb er veel over gezegd, maar dat is helaas niet overal even goed begrepen of uitgelegd. Op een of andere manier is er toch een beetje een zuur beeld ontstaan, terwijl ik het in die drie jaar bij Veronica écht naar mijn zin heb gehad.” Ook al was moederbedrijf Talpa ‘geen vrij bedrijf ’.

“Zoiets heb ik inderdaad gezegd, maar dát is dus echt verkeerd begrepen. Als je zoiets over Talpa zegt, dan leggen mediamensen gelijk de link met John de Mol, maar ik zeg je eerlijk: met John de Mol had mijn vertrek niets van doen. Sterker, ik heb in die drie jaar vrijwel niets met hem te maken gehad. Ik heb twee keer tegenover hem gezeten en als je het mij vraagt is het een heel normale guy. Een creatieve man die graag mooie dingen maakt.” En de grote baas.

“Natuurlijk is het ook een baasje, maar in the end is het vooral een bevlogen maker. Maar het imago dat hij heeft, is dat van een of andere tiran. Ook bij zijn eigen mensen.

Wat ik bij Veronica heel erg merkte, was dat managers en andere mensen die onder hem werken hem zelden of nooit tegenspreken. Zeker in het begin heb ik mij echt verbaasd over hoe kruiperig sommigen zich opstelden. Ik begreep daar niets van. Volgens mij wil John de Mol niets liever dan de discussie aangaan. Daar worden dingen toch beter van? Maar er is om hem heen vrijwel niemand die dat durft. Ik heb wat dat betreft serieus met hem te doen. Dat lijkt me heel erg, dat je ongewild zo’n status hebt verworven, zo’n imago hebt dat er niemand meer is die nog op een normale manier met je omgaat.” Zoiets heet een angstcultuur, toch?

“Ik weet het niet. Misschien kiezen mensen gewoon voor de makkelijkste weg. Als het al angst is, dan is het volgens mij angst voor iets wat er niet is. Zelf heb ik bij Veronica altijd de […]

Lees het hele artikel op de volgende pagina Radio-dj en podcastmaker Giel Beelen: ‘Mijn boekenkast puilt uit van de zelfhulpboeken’