Het laatste formule 1 nieuws

Raikkonen: "Daarom is de eerste race van het seizoen altijd zo speciaal"

Raikkonen: “Daarom is de eerste race van het seizoen altijd zo speciaal”

Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

Het is alweer 20 jaar geleden dat Kimi Raikkonen zijn debuut maakte in de Formule 1 , maar het ziet er voorlopig niet naar uit dat hij er genoeg van heeft. Zondag zal hij voor de 331e keer in zijn carrière aan de start van een Grand Prix verschijnen.

Het is welbekend dat de inmiddels 41-jarige Raikkonen het nut van statistieken niet zo in ziet. Wel vindt hij de eerste race van een nieuw seizoen altijd speciaal. “De eerste race van het seizoen is iets speciaals voor elke coureur, om de simpele reden dat we de races in de winter allemaal zo missen” , zegt Raikkonen in gesprek met Speedweek . “Het besturen van een Formule 1-auto is altijd leuk, maar de kers op de taart is het hebben van wiel-tegen-wiel-gevechten met je tegenstanders.” Raikkonen trekt geen conclusies uit testtijden

De tijdlijsten van de wintertest zeggen hem dan weer niet zoveel. “Ik heb niet eens naar de rondetijden van de tegenstanders gekeken, het heeft geen zin om daar conclusies te trekken over de verhoudingen” , vervolgt Raikkonen.

“Het is straks zaterdag, en na de kwalificatie weten we waar we echt aan toe zijn en wie onze directe tegenstanders zijn. Er is maar één ding echt belangrijk in deze fase: Concentreer je volledig op je eigen werk en benut elke kans optimaal” , aldus Raikkonen.

Lees het hele artikel op de volgende pagina Raikkonen: “Daarom is de eerste race van het seizoen altijd zo speciaal”