Het laatste formule 1 nieuws

Raikkonen: "Ik zet misschien wel nooit meer een voet in de Formule 1-paddock"

Raikkonen: “Ik zet misschien wel nooit meer een voet in de Formule 1-paddock”

Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

Na een imposante carrière in de Formule 1 heeft Kimi Raikkonen voorgoed afscheid genomen van het racen in de koningsklasse. Of de Fin de sport gaat missen weet hij nog niet, maar hij is niet heel enthousiast over het hele circus om de races heen. “De tijd zal het leren”, zegt hij bij SportBild over het missen van de F1. “Maar wat ik wel weet: racen was het enige dat ik leuk vond!”

“Ik zet misschien wel nooit meer een voet in de paddock. De Formule 1 was nooit mijn leven. Er waren altijd belangrijkere dingen voor mij, daar verandert niks aan. Ik ben niet gestopt omdat ik de kracht er niet meer voor had, maar omdat ik betere dingen te doen heb dan het zitten in vliegtuigen en het verblijven in hotels.”

Veel voormalig coureurs zijn nog regelmatig te vinden in de paddock, maar Raikkonen heeft duidelijk andere prioriteiten. Familie is enorm belangrijk voor de enkelvoudig wereldkampioen. Los van tijd spenderen met zijn vrouw en kinderen heeft hij weinig concrete plannen. “Mijn kinderen willen een hond, maar we weten het nog niet. Misschien is het al genoeg voor ze dat ik meer tijd thuis spendeer.” Afscheid in Abu Dhabi was prima voor Raikkonen

Tijdens zijn laatste raceweekend in de F1, de GP van Abu Dhabi, crashte Raikkonen. Het maakt hem echter niet zoveel uit. “Wat is een perfect afscheid? Ik ben gewoon blij dat het over is. Zelfs het feit dat ik de laatste race niet ben gefinisht, maakt me niets uit.”

Gevraagd of hij nog een advies wil delen met zijn volgers, reageert hij op de typische Raikkonen-wijze. “Veel mensen hebben mij advies proberen te geven, maar daar heb ik nooit naar geluisterd. Ik doe altijd mijn ding en heb geen spijt. Iedereen moet doen wat voor zichzelf het beste is in het leven.”

Lees het hele artikel op de volgende pagina Raikkonen: “Ik zet misschien wel nooit meer een voet in de Formule 1-paddock”