Het laatste formule 1 nieuws

Räikkönen in Sotsji weer in actie, mogelijk dubbele gridstraf voor Verstappen | Week-end

Räikkönen in Sotsji weer in actie, mogelijk dubbele gridstraf voor Verstappen | Week-end

Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

GPFans Week-End In deze nieuwe editie van GPFans Week-End hebben we de belangrijkste nieuwsitems van afgelopen week weer samengevat in één artikel. Binnen een paar minuten ben jij weer op de hoogte van alles wat er speelt in de wereld van de koningsklasse.

Na een weekend vol actie in Italië, reist het Formule 1-circus volgende week af naar Rusland voor de volgende ronde in het wereldkampioenschap. Kimi Räikkönen is dan hopelijk weer gewoon van de partij, wat slecht nieuws is voor Robert Kubica . Het team van Red Bull Racing overweegt om Max Verstappen met een dubbele gridstraf aan de Grand Prix van Rusland te laten verschijnen, als gevolg van zijn crash met Lewis Hamilton op Monza. Dit en meer zie je in onderstaande video, scroll door voor de geschreven versie. Räikkönen verwacht vanaf GP Rusland weer in actie te komen

Räikkönen testte voorafgaand aan het raceweekend in Zandvoort nog negatief, waardoor hij gewoon in actie mocht komen tijdens de persconferentie op donderdag en de vrije trainingen op vrijdag. De Fin deed tijdens de eerste vrije training op vrijdagochtend goede zaken en wist hierbij de dertiende tijd op het bord te zetten. Tijdens de tweede vrije training op vrijdagmiddag moest hij daarentegen genoegen nemen met de zestiende tijd.

Op zaterdagochtend werd bekendgemaakt dat Räikkönen een positieve coronatest had teruggekregen, en dat hij de race daarom aan zich voorbij moest laten gaan. Hij werd vervangen door Robert Kubica, de reserverijder van het team van Alfa Romeo . Vlak voor het daaropvolgende raceweekend in Monza bleek dat Räikkönen nog niet in staat was om in actie te komen, waarna werd aangekondigd dat Kubica wederom in zijn bolide zou stappen.

Gelukkig lijkt de Fin weer helemaal in orde te zijn en mag hij in Rusland hoogstwaarschijnlijk weer gewoon in zijn Alfa Romeo stappen. Kimi Räikkönen zou Kimi Räikkönen niet zijn als hij zijn boodschap op social media niet ontzettend kort en bondig houdt. “Alles gaat goed. Ik zie jullie tijdens de volgende Grand Prix”, aldus de 41-jarige coureur. Aston Martin mikt op spoedig contractnieuws: “Zeer verheugd met Vettel”

Het aantal beschikbare stoeltjes voor […]

Lees het hele artikel op de volgende pagina Räikkönen in Sotsji weer in actie, mogelijk dubbele gridstraf voor Verstappen | Week-end