Het laatste formule 1 nieuws

Räikkönen kijkt uit wiel-aan-wiel racen: "Dat maakt de sport leuk"

Räikkönen kijkt uit wiel-aan-wiel racen: “Dat maakt de sport leuk”

Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

© Pirelli Ook al hebben we allemaal uitgekeken naar de wintertest in Bahrein, waar het omgaat zijn de WK-punten en niet te vergeten het racen wat daar aan vooraf gaat. Aanstaand weekend wordt het nieuwe Formule 1 -seizoen geopend en krijgen alle coureurs de gelegenheid om hun nieuwe F1-bolides serieus aan de tand te voelen.

Ook Kimi Räikkönen kijkt uit naar de race op zondag. De Alfa Romeo -coureur kan haast niet wachten op het startsignaal van de race, zondag om 17:00 uur Nederlandse zomertijd.”De eerste race van het seizoen is altijd een bijzonder moment, vooral omdat ik het racen heb gemist. Het is leuk om weer in de auto te zitten om te testen, maar wat deze sport leuk maakt, is het wiel-aan-wiel racen en dat krijg je alleen in races, dus er is iets om naar uit te kijken”, aldus de enkelvoudig wereldkampioen uit Espoo.

“Ik kijk niet naar de tijden van de drie dagen die we hier twee weken geleden hebben doorgebracht, want het heeft geen zin om een ​​idee te krijgen van wat we kunnen verwachten: binnenkort, op zaterdag, zullen we een indicatie hebben van waar iedereen is en wat soort gevechten die we dit jaar hebben. Tot nu toe hoeven we ons alleen maar te concentreren op ons eigen werk, op het verbeteren van wat we hadden tijdens het testen en op het optimaal benutten van elke kans.”

Aanstaande vrijdag om ’s middags 12:30 uur begint de eerste vrije training voor de Grand Prix van Bahrein. Ook dan zullen de rondetijden nog niet veel onthullen over hoe de verhoudingen in het F1-veld liggen. Dat gebeurt pas vanaf de derde vrije training en de kwalificatie op zaterdag. De race op zondag begint om 17:00 uur Nederlandse zomertijd. De klok gaat van zaterdag 27 op zondag 28 maart een uur vooruit.

Lees het hele artikel op de volgende pagina Räikkönen kijkt uit wiel-aan-wiel racen: “Dat maakt de sport leuk”