Het laatste formule 1 nieuws

Raikkonen maalt niet om moeder aller Formule 1-records

Raikkonen maalt niet om moeder aller Formule 1-records

Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

Ruim een week geleden evenaarde Kimi Raikkonen tijdens de Grand Prix van Rusland al het aantal GP-starts van Rubens Barrichello van 322. Het record voor aantal deelnamen aan Grand Prix-weekenden ligt op 326, dus ook dat record wordt binnen no time geëvenaard en verbroken.

Wie denkt dat Raikkonen daar trots op is of daar welke andere emotie dan ook bij voelt, heeft het mis, want Raikkonen is nu eemaal Raikkonen: “Dat maakt voor mij helemaal niks uit. In de sport is het nu eenmaal zo dat elk record op enig moment verbroken wordt. Het is nu eenmaal zo gelopen”, aldus de Alfa Romeo -coureur in gesprek met onder andere RacingNews365 .

Toch sluit Raikkonen niet uit dat hij op den duur anders naar het unieke statistiekje gaat kijken. “Misschien dat als ik later terugkijk op mijn carrière ik het meer weet te waarderen, maar voor nu is die ene race niet anders dan alle anderen. Ik wil daar gewoon het maximale uithalen.”

Met medewerking van Dieter Rencken.

Alles over het vertrek van Honda, de gevolgen voor Verstappen en zijn kansen op de wereldtitel in 2021 beluister je hieronder in de speciale RN365-podcast, met autocoureur Tom Coronel, F1-journalist Ruud Dimmers en host Thomas van Groningen.

Lees het hele artikel op de volgende pagina Raikkonen maalt niet om moeder aller Formule 1-records