Het laatste formule 1 nieuws

Raikkonen over 2021: "Doel is voorste helft van de middenmoot"

Raikkonen over 2021: “Doel is voorste helft van de middenmoot”

Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

10:43 – Kimi Raikkonen en Antonio Giovinazzi zijn ook in 2021 de vaste coureurs van Alfa Romeo Racing, het Formule 1-team dat tot een paar jaar geleden nog door het leven ging onder de naam Sauber. Dat Raikkonen een jaar heeft bijgetekend mag geen verrassing heten, maar dat Alfa opnieuw kiest voor Giovinazzi was niet zo’n abc’tje.

Raikkonen begon zijn carrière in 2001 bij Sauber en keerde vorig seizoen na een stint van vijf jaar bij Ferrari terug op het oude nest. De 41-jarige Fin wilde in alle luwte nog een paar jaar actief blijven in in de Formule 1, een goed betaalde hobby voor de wereldkampioen van 2007. Hij gaf enige tijd geleden al aan dat de keuze om door te gaan geheel de zijne was en dat hij dat zou doen zolang hij er nog plezier aan beleefde. Zijn openingsronde van de Grand Prix van Portugal – waarin hij oprukte van de zestiende naar de zesde plaats – toonde nog maar eens dat het aan motovatie niet ontbreekt.

“Alfa Romeo Racing is voor mij meer dan een team, het is als een tweede familie,” reageert Raikkonen op zijn contractverlenging: “Veel van de gezichten die er waren toen ik hier in 2001 mijn F1-debuut maakte zijn er nog steeds en de unieke sfeer van dit team is wat me die extra motivatie geeft om door te gaan in wat mijn negentiende seizoen in de sport zal zijn.”

Toch gaat het Raikkonen niet alleen om het plezier. “Ik zou hier niet zijn als ik niet geloofde in het project en in wat we samen kunnen bereiken. Dit is een team dat hard werken boven woorden plaatst en dat past goed bij mij. Ik kijk uit naar volgend jaar en hoop dat ik met het team een paar stappen vooruit kan zetten, naar de voorkant van het middenveld.” Ook Giovinazzi nog een jaar door

Raikkonen heeft sinds kort al het record van de meest gestarte Grands Prix achter zijn naam staan. Volgend seizoen nadert hij de 350 Formule 1-starts. Teamgenoot Giovinazzi is wat dat betreft een groentje. De Italiaan komt voort uit het […]

Lees het hele artikel op de volgende pagina Raikkonen over 2021: “Doel is voorste helft van de middenmoot”