Het laatste formule 1 nieuws

Räikkönen wordt in oktober 42 jaar, maar is nog steeds gemotiveerd

Räikkönen wordt in oktober 42 jaar, maar is nog steeds gemotiveerd

Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

© Alfa Romeo Racing Velen fronsten hun wenkbrauwen toen bekend werd gemaakt dat Fernando Alonso, die in juli 40 jaar wordt, na twee jaar afwezig te zijn geweest, terugkeert in de Formule 1 . Samen met Esteban Ocon gaat hij de kleuren van het naar Alpine F1 omgedoopte Renault verdedigen.

Samen met Kimi Räikkönen zijn ze enige veertigers in 2021 die zich begeven tussen de jongere Formule 1-coureurs. Voor Räikkönen betekent de leeftijd niets, zolang er maar plezier wordt beleefd aan het racen in de koningsklasse van de autosport. Ook de uitdaging om Alfa Romeo naar voren te helpen motiveert de enkelvoudig wereldkampioen enorm.

“Zelfs als je voor een topteam rijdt is er geen garantie dat je races zal winnen”, zei Räikkönen tegen het Nederlandse tijdschrift Formule1 . “Er is één team wat momenteel domineert en de andere 18 auto’s hebben weinig kans, dus is een zege een zeldzaamheid. Maar ik geniet nog steeds van het racen en het werk wat daarbij komt kijken”, voegt hij toe.

Een belangrijke reden om gemotiveerd te zijn en blijven is het proberen te verbeteren. “Ik zal altijd blijven proberen de auto sneller te maken en om beter te rijden, daarom doe ik het nog steeds en wil ik blijven doorgaan”, aldus de Iceman, die benadrukt dat “als ik het niet meer leuk vind, dan zou ik meteen stoppen.”

Vooral het reizen over de wereld, van circuit naar circuit, zal Kimi Räikkönen het minst missen van zijn beroep als Formule 1-coureur.

Kimi Räikkönen is overigens niet de oudste Formule 1-coureur ooit. Fransman Louis Chiron was bijna 5 jaar toen hij deelnam aan de GP van Monaco in 1955. En zo is er nog een redelijk lijstje met coureurs die de 50 jaar waren gepasseerd en startten in een F1-race .

Lees het hele artikel op de volgende pagina Räikkönen wordt in oktober 42 jaar, maar is nog steeds gemotiveerd