Het laatste formule 1 nieuws

Ralf Schumacher snoeihard: "Hij moet nu maar eens gas geven"

Ralf Schumacher snoeihard: “Hij moet nu maar eens gas geven”

Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

© Aston Martin F1 | Sebastian Vettel in Bahrein 2021. De seizoensopener in Bahrein is voor Sebastian Vettel niet ideaal verlopen. Tijdens de kwalificatie bleef Vettel steken in Q1 en in de race kwam hij niet verder dan een kleurloze P15. Na het weekend in Bahrein had Vettel genoeg redenen waarom hij niet snel genoeg was. “Er zijn veel dingen die tegen me werken, zodat ik me niet op het rijden kan concentreren”, aldus Vettel, die sprak over kleine “inconsistenties, die hem niet echt hielpen.”

“Er zijn zoveel dingetjes die er voor zorgen dat ik niet in mijn ritme kan komen en waardoor het moeilijk is om aan te voelen wat ik nodig heb om snel te kunnen rijden”, voegde Vettel toe. Naast het gebrek van ritme en snelheid kreeg de Heppenheimer ook veel kritiek over zijn aandeel in de clinch met Esteban Ocon. In eerste instantie probeerde Vettel Ocon de schuld in de schoenen te schuiven, maar moest daar al snel op terugkomen. Ook dat zorgde voor genoeg kritiek op de Duitser. “Ik heb nog wat tijd nodig om de auto beter te leren kennen”, aldus Vettel.

Volgens landgenoot en voormalig Formule 1 -coureur Ralf Schumacher heeft Vettel de genoemde tijd nodig om meer het nieuwe concept van de Aston Martin -auto beter te begrijpen. “Aston Martin heeft een evolutie doorgemaakt en nu hebben ze een viervoudig wereldkampioen in hun team en weer een nieuw concept. Ze moeten geduld hebben met die auto. Je kunt van een koe geen tijger maken”, aldus Ralf Schumacher in gesprek met podcast AvD Motor & Sport van Sport1 .

Volgens Schumacher verschuilt Vettel zich te makkelijk achter excuses en wordt het tijd dat hij gas gaat geven. “Het leven is geen kinderboerderij. Ik wil niet eens weten of hij zich prettig voelt of dat de auto anders is. Dat kan niemand wat schelen, we hebben het hier over de Formule 1. Hij krijgt er veel geld voor en is meervoudig wereldkampioen”, zegt Schumacher.

Vettel moet zich daarom nu volledig focussen op zijn hoofdtaak. En dat is allereerst het verslaan van zijn teamgenoot, Lance Stroll . “Hij […]

Lees het hele artikel op de volgende pagina Ralf Schumacher snoeihard: “Hij moet nu maar eens gas geven”