Het laatste formule 1 nieuws

Rapportcijfers Formule 1-coureurs: "Hij is een toekomstig wereldkampioen"

Rapportcijfers Formule 1-coureurs: “Hij is een toekomstig wereldkampioen”

Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

In de podcast van RacingNews365 worden de tien beste coureurs van het seizoen (qua WK-punten tenminste) op een rij gezet. Podcastheren Tom Coronel en Ruud Dimmers velden hun oordeel over de prestaties van het tiental.

10. Pierre Gasly , rapportcijfer: 9
Teruggekeerd uit een diep dal, na een moeilijke periode bij Red Bull . Mentaliteit getoond en zijn eerste overwinning in de Formule 1 gewonnen in 2020.

9. Lando Norris, rapportcijfer: 8
“Een toekomstig wereldkampioen”, volgens Tom Coronel. Nog grillig, maar hij draaide een uitstekend seizoen aan de zijde van Carlos Sainz.

8. Charles Leclerc , rapportcijfer: 7,3
Soms fantastisch, maar enkele keren ook zwaar de mist in. Het kan nog net wat constanter, op dit moment gaat hij nog te vaak over de limiet.

7. Alexander Albon, rapportcijfer: 3
Twee podiumplaatsen in een Red Bull, constant strijdend tegen coureurs die het met minder materiaal moesten doen. De leiding van Red Bull heeft zich ook duidelijk uitgesproken door te kiezen voor een nieuwe coureur in 2021.

6. Carlos Sainz, rapportcijfer: 8,3
Constant, groeiend, slim en afwachtend. Een topper. Hij laat zien wat hij kan en hij is een slimme jongen. Soms wat saai, als een Zwitsers uurwerk. Gaat hij het Leclerc volgend jaar lastig maken?
Het artikel loopt verder onder de afbeelding. 5. Daniel Ricciardo, rapportcijfer: 8,3 Hij beschikt nog steeds over de felheid en heeft Renault ook verder gebracht. “Ricciardo geloofde oprecht in Renault toen hij tekende voor het team, ze ontwikkelden zich echter niet snel genoeg. Hij reed een dijk van een seizoen, ik heb genoten van de ‘oude’ Ricciardo. Laat volgend seizoen maar komen met Ricciardo in een McLaren”, aldus de enthousiaste woorden van Dimmers. 4. Sergio Perez, rapportcijfer: 9,3 Onverwacht sterk gereden dit seizoen. Strijdlustig, slim en hij weet hoe hij een race moet indelen. Een leuke coureur om naar te kijken. De teamleider van Racing Point in 2020 die terecht de stap naar Red Bull gaat maken. 3. Max Verstappen, rapportcijfer: 9,8 Haalde veel meer uit zijn wagen dan dat er eigenlijk in zat, eindigde vaak voor Valtteri Bottas die in een […]

Lees het hele artikel op de volgende pagina Rapportcijfers Formule 1-coureurs: “Hij is een toekomstig wereldkampioen”