Het laatste formule 1 nieuws

Rapportcijfers GP Portugal: Verrassende namen stelen de show op Portimao

Rapportcijfers GP Portugal: Verrassende namen stelen de show op Portimao

Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

Lewis Hamilton won afgelopen weekend voor de 92e keer in zijn carrière een Formule 1-Grand Prix. Van een leien dakje ging dat in eerste instantie niet, maar uiteindelijk won hij wel met overmacht. Achter hem zakten enkele van zijn collega’s in tegenstelling tot de Brit wel door het ijs, terwijl sommigen van zijn mede-coureurs op zeldzame wijze boven zichzelf uitstegen. We deelden zoals na elke Grand Prix rapportcijfers uit.

DNF. Lance Stroll: 4,0
Dit was niet het weekend van de Canadees. Nogal onhandig crashte hij met Max Verstappen in de training, kwalificeerde hij tegenvallend op zaterdag en herhaalde hij zijn vrijdagse kunstje tijdens de race met Lance Stroll. Hij begon het seizoen nog zo prima, maar in Portugal leken we de ‘oude’ Stroll weer te zien.

19. Daniil Kvyat: 4,5
Negentiende worden terwijl je teamgenoot vijfde wordt? Pijnlijk, heel pijnlijk. Wederom een zeer zwakke race van Kvyat, die door een late tweede pitstop helemaal terugviel tot achteraan het veld. Zijn dagen in de Formule 1 lijken geteld te zijn.

18. Nicholas Latifi: 5,0
In tegenstelling tot zijn teamgenoot was Nicholas Latifi kleurloos. Hij kwalificeerde een hele seconde achter George Russell en ook op zondag kon de Canadees geen potten breken. Niet zijn beste weekend, zeker niet.

17. Kevin Magnussen: 5,5
Het feit dat hij in aanloop naar dit weekend op straat werd gezet zorgde er niet voor dat hij plots vleugels kreeg. In zijn Haas-bolide kon hij ook geen potten breken, ook niet met zijn afwijkende strategie op de harde band.

16. Romain Grosjean: 6,0
Voor de Fransman geldt hetzelfde, in zijn Haas-bolide leek dit het maximaal haalbare, zeker als Kimi Raikkonen en George Russell het op hun heupen krijgen.
15. Antonio Giovinazzi: 6,0 Voor de Haas-coureurs en Nicholas Latifi geëindigd, dat is het enige positieve aan zijn race. Verder reed hij kleurloos rond en zagen we hem eigenlijk nooit in beeld. De Alfa Romeo had dit weekend wel de snelheid, zo zagen we Raikkonen demonstreren. Het lijkt niet genoeg van Giovinazzi om zijn stoeltje te behouden voor 2021. 14. George Russell: 8,0 […]

Lees het hele artikel op de volgende pagina Rapportcijfers GP Portugal: Verrassende namen stelen de show op Portimao