Het laatste formule 1 nieuws

Rapportcijfers GP Portugal: Verstappen niet feilloos, Hamilton domineert

Rapportcijfers GP Portugal: Verstappen niet feilloos, Hamilton domineert

Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

Afgelopen raceweekend streek het Formule 1-circus neer in Zuid-Portugal, waar de eerste race van de eerste double header van het seizoen op het programma stond. Op het Autodromo Internacional do Algarve gingen twintig coureurs op zoek naar succes. Niet iedereen slaagde daar in, zo blijkt wel uit de rapportcijfers.

20. Kimi Raikkonen: 4,5
Hij kwalificeerde niet best, drie plekken achter teamgenoot Antonio Giovinazzi. In de race had hij weer een sterke openingsronde, maar toen reed hij pardoes achterop zijn teamgenoot, waardoor zijn race tot een wel heel vroeg einde kwam. Gelukkig kon de Italiaan zonder schade verder rijden. Geen al te beste beurt voor de oude rot.

19. Nikita Mazepin: 4,5
Opnieuw mijlenver achter zijn teamgenoot en niet vlekkeloos gedurende het weekend. Toch weet hij weer de race uit te rijden. Het eerste punt dat hij scoorde, een strafpunt, kwam nadat hij blauwe vlaggen negeerde. Volgende keer beter, hopelijk.

18. Nicholas Latifi: 4,5
Een dikke seconde langzamer dan teamgenoot Russell in de kwalificatie. Pijnlijk. In de race waren beide Williams-bolides niet vooruit te branden, maar het feit dat de Canadees nog werd ingehaald door Mick Schumacher, was misschien nog net wat pijnlijker. Snel vergeten, dit weekend.

17. Mick Schumacher: 7,0
De Duitser is vrijwel foutloos, zeker vergeleken met zijn teamgenoot. Een halve seconde sneller dan Mazepin in de kwalificatie en een straatlengte voor tijdens de race. Bovendien hield hij op eigen kracht een Williams-coureur achter zich. Niet slecht, Mick.

16. George Russell: 6,5
Goed, de kwalificatie was weer weergaloos van de Brit, die echt Mr. Saturday aan het worden is. Op zondag komt het er nog niet altijd even goed uit, net als dit weekend, al was de Williams-bolide naar verluidt een hok tijdens de Portugese Grand Prix.
15. Yuki Tsunoda: 5,5 Weliswaar drong hij door tot Q2, maar hij wist in Portugal niet zoals zijn teamgenoot het maximale uit zijn AlphaTauri te halen. Na de race wist hij zelf ook niet waar het fout ging, maar in ieder geval hield hij zijn wagen uit de muur. Opnieuw een leerweekend voor de jonge […]

Lees het hele artikel op de volgende pagina Rapportcijfers GP Portugal: Verstappen niet feilloos, Hamilton domineert