Het laatste formule 1 nieuws

Rapportcijfers GP Turkije: Verstappen maximaliseert, zeldzame toprace Bottas

Rapportcijfers GP Turkije: Verstappen maximaliseert, zeldzame toprace Bottas

Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

De Grand Prix van Turkije was een slow burner . Pas in het slot van de race kwam er echt even in de brouwerij. Verschillende coureurs probeerden het uit te zingen op een setje intermediates en Lewis Hamilton kibbelde met zijn team over een eventuele pitstop.

Niet iedereen presteerde even goed, terwijl sommigen wel een hoog niveau aantikten. We delen rapportcijfers uit aan de twintig Formule 1 -coureurs. De cijfers

20. Nikita Mazepin: 4
Kwalificeerde mijlenver achter teamgenoot Mick Schumacher. Hij kreeg zijn Haas niet aan de praat. Lijkt geen schande, maar als je teamgenoot het kan, dan moet jij het ook kunnen. In de race troosteloos laatste.

19. Mick Schumacher: 8
Het was zijn beste weekend tot aan de race. Hij bereikte Q2! Daar werd hij al snel door Alonso in de ronde getikt. Zonde, want hij had in die omstandigheden misschien wel anderen achter zich kunnen houden.

18. Sebastian Vettel : 5
Eigenlijk gewoon een waardeloze call van Vettel, waar hij ook voor werd afgestraft. Hij vocht met Ocon, die uiteindelijk een puntje pakte, maar toen dook hij naar binnen voor slicks. Dat kwam hem duur te staan, want de achttiende plek is best wel teleurstellend.

17. Nicholas Latifi: 5.5
Wist in de kwalificatie en de race niet in het spoor te blijven van George Russell, al zag de Williams-bolide er dit weekend gewoon matig uit. Toch was Latifi zeer onzichtbaar en wist hij de aansluiting bij het middenveld bij lange na niet de vinden.

16. Fernando Alonso: 7 Zijn goede cijfer verdient hij natuurlijk vooral door zijn kwalificatie. Hij vertrok vanaf P5, maar door een tik van Gasly was zijn race heel snel klaar. Een knullige inhaalpoging bij Schumacher zorgde ervoor dat hij het helemaal kon vergeten. Helaas ging hij roemloos ten onder. 15. George Russell: 6 Redde het weer tot Q2, maar dat is tegenwoordig eigenlijk gewoon normaal. In de race was zijn Williams niet echt vooruit te branden en eindigde hij in de achterhoede. 14. Yuki Tsunoda: 7.5 […]

Lees het hele artikel op de volgende pagina Rapportcijfers GP Turkije: Verstappen maximaliseert, zeldzame toprace Bottas