Het laatste formule 1 nieuws

Rapportcijfers: Hamilton en Verstappen de absolute koningen van Bahrein

Rapportcijfers: Hamilton en Verstappen de absolute koningen van Bahrein

Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

De openingsrace van het seizoen was er een om de vingers bij af te likken. Max Verstappen en Lewis Hamilton gooiden hoge ogen, maar niet alleen zij reden puike races. Wie viel er in positieve zin op, wie in negatieve zin?

20. Nikita Mazepin: 3 ,0 Nikita Mazepin stond dit weekend vaker met zijn neus de verkeerde, dan de goede kant op. Dat zijn race na twee bochten klaar was had hij volledig aan zichzelf te danken. Geld regeert. De # Mazespin is geboren.

19. Fernando Alonso : 7 ,0
Helemaal geen slecht weekend voor Fernando, die in zijn op het oog mindere Alpine-bolide als negende kwalificeerde. Hij is het echt nog niet verleerd, maar moest de strijd staken door een ongelukkig probleem: er kwam een boterhampzakje in zijn remmen terecht.

18. Nicholas Latifi: 6 ,0
Onzichtbaar. Afgetroefd door teamgenoot George Russell. Hij gaat door waar hij vorig seizoen is gebleven.

17: Pierre Gasly: 7,5
Zonde! Hij kwalificeerde zo knap als vijfde, maar door een ietwat onhandige actie verloor hij zijn voorvleugel in de openingsronde en speelde hij een bijrol in de eerste race van het jaar. Er had zoveel meer ingezeten…

16. Mick Schumacher: 7,5
Helemaal geen slecht debuut van de Duitser. Hij viel niet in positieve zin op, maar ook zeker niet in negatieve zin. Vergeleken met zijn teamgenoot een verademing, maar in de Haas-bolide kan hij natuurlijk geen potten breken.

15. Sebastian Vettel: 4,0 Oh oh oh, Seb. Laten we hopen dat het een valse start was voor de Duitser bij Aston Martin. Zijn weekend verliep dramatisch. Aan het einde van de rit staat hij met vijf strafpunten in ieder geval bovenaan een lijst. Hopen op verbetering voor Vettel, of was zijn vorm het vorige seizoen geen incident? 14. George Russell: 7,5 We konden niks anders van George verwachten. Met een wagen waarmee het niet hoort te kunnen schopte hij het tot Q2, maar in de race kon hij niet verrassen. Hij mengde zich prima met het middenveld en kon zelfs wat gevechten aangaan. Ga zo door en volgend jaar zit […]

Lees het hele artikel op de volgende pagina Rapportcijfers: Hamilton en Verstappen de absolute koningen van Bahrein