Het laatste formule 1 nieuws

Ratchet & Clank: Rift Apart

Ratchet & Clank: Rift Apart

Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

Mascotte-helden uit het verleden maken sinds recent een comeback. Eerder werd al door Activision nieuw leven geblazen in Crash Bandicoot en Spyro . Nu is het charismatische heldenduo Ratchet & Clank aan de beurt. Rift Apart stelt niet teleur en voorziet de klassieke franchise van een next-gen sausje.

Ratchet & Clank: A Crack in Time uit 2009 op de PS3 was de laatste grote Ratchet & Clank -game. Tussendoor was er nog wel een kleinere sequel en een remake van de allereerste game, maar het leek erop dat de serie geen prioriteit meer was. Sony heeft sindsdien ontwikkelaar Insomniac Games opgekocht en samen is er besloten om eindelijk weer een nieuwe Ratchet & Clank -game te maken. Eentje die bovendien exclusief is ontworpen voor de PS5 en echt gebruik maakt van de specs van die console. Rift Apart is officieel de zestiende game in de serie, maar dat is waarschijnlijk geen probleem voor nieuwe spelers. Ratchet en Clank belanden aan het begin van de game na een conflict met Doctor Nefarious in een alternatieve dimensie. In deze dimensie wordt het hele universum geregeerd door Emperor Nefarious, die een stuk succesvoller is gebleken dan zijn ‘Doctor’ tegenhanger. Hij is niet de enige alternatieve versie van bekende personages, want ook Captain Qwark, Ratchet en Clank hebben tegenhangers.

Rivet is de alternatieve versie van Ratchet en speelt als een van de rebellenleiders een hoofdrol in het verhaal. Sterker nog, je speelt in de game vaker als Rivet dan als Ratchet. Deze zelfverzekerde vrouwelijke Lombax maakt een hele goede indruk en overschaduwt zelfs de originele held. Kit is de tegenhanger van Clank en speelt eveneens een hoofdrol. Ze is net zo intelligent als Clank, maar kampt met een minderwaardigheidscomplex. De vier moeten samenwerken om een nieuwe Dimensionator te maken zodat Ratchet en Clank naar huis kunnen en tegelijk ook beide Nefarious-versies van zich afhouden.

Het eerste wat opvalt aan Rift Apart is dat de game uitzonderlijk mooi is. De spelwerelden zijn uiterst gedetailleerd en het geheel oogt net zo goed als een moderne Pixar-film. Het is echt zo’n showcase game waar je andere mensen voor […]

Lees het hele artikel op de volgende pagina Ratchet & Clank: Rift Apart