Het laatste formule 1 nieuws

Razendsnelle Bottas wil 'verwarrende' track limits aankaarten bij FIA

Razendsnelle Bottas wil ‘verwarrende’ track limits aankaarten bij FIA

Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

Tijdens de tweede vrije training voorafgaand aan de GP van Qatar klokte Valtteri Bottas de snelste tijd. De Mercedes -coureur is blij met de afstelling van zijn bolide, vooral gezien het feit dat Losail een nieuw circuit is voor de Formule 1 -coureurs. “Het begon gelijk goed met de set-up”, laat de Fin weten.

“De balans voelde goed aan en na mijn eerste runs waren er nog maar een paar kleine verbeterpunten. Ik moet zeggen dat het een ideale start is op een nieuw circuit. Het team heeft het heel goed gedaan, al is er nog altijd genoeg te doen. We hebben nog niet alle mogelijke snelheid kunnen vinden.” Bottas verward door track limits op Losail

Tussen de eerste en tweede vrije training werden de regels omtrent de track limits gewijzigd. Vanaf de tweede training geldt dat er overal op het circuit dezelfde regels zullen gelden. De regelwijziging zorgde voor enige verwarring bij Bottas. “Er was iets aan de hand met de track limits omdat bij elke bocht nog een stuk asfalt naast het circuit ligt.”

“Het is makkelijk om er dan af te gaan en meer tijd te winnen”, aldus de Mercedes-coureur. “Zelfs in een aantal van mijn snelste rondes ontstond er wat verwarring. Ik wist niet wat wel mocht en wat niet, dat gaat zeker een discussiepunt worden bij de coureursbriefing. Ik denk dat de lay-out hier wat problemen veroorzaakt.”

Lees het hele artikel op de volgende pagina Razendsnelle Bottas wil ‘verwarrende’ track limits aankaarten bij FIA