Het laatste formule 1 nieuws

Reactie Red Bull bewijst dat Max Verstappen in het juiste team zit: "Ze zouden voor mij door het vuur gaan"

Reactie Red Bull bewijst dat Max Verstappen in het juiste team zit: “Ze zouden voor mij door het vuur gaan”

Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

Max Verstappen zegt dat de saga na zijn 51G-crash op Silverstone alleen maar zijn idee heeft versterkt dat “ik in het juiste team zit”. De opmerkingen van de kampioenschapsleider komen op het moment dat de FIA donderdag de argumenten van Red Bull verwierp, over de straf die Lewis Hamilton had gekregen voor het zeer omstreden Britse GP-incident. In een verklaring noteerden de stewards zelfs “enigszins bezorgd te zijn” over Red Bull, in hun poging om de straf van Hamilton zwaarder te maken. Het is ook duidelijk in hoeverre Red Bull heeft gepusht om de schuld van Mercedes-coureur Hamilton te benadrukken, inclusief Alex Albon die vorige week in een oudere Red Bull tijdens een filmdag op Silverstone de lijn demonstreerde die Hamilton in de Copse-bocht nam. “Hoe ze reageerden en alles afhandelden, laat zien dat ik in het juiste team zit. Ze zullen voor mij door het vuur gaan”, aldus Max Verstappen in Hongarije. “Ik had hem ook tegen de muur kunnen duwen”
De stewards zeiden echter dat Red Bull er niet in slaagde om “significant en relevant” nieuw bewijsmateriaal aan te tonen. In een eigen verklaring haalde Mercedes vervolgens uit naar Red Bull. “We hopen dat deze beslissing het einde zal betekenen van een gezamenlijke poging van het senior management van Red Bull Racing om de goede naam en sportieve integriteit van Lewis Hamilton aan te tasten”, staat in een deel van die verklaring te lezen. Zevenvoudig wereldkampioen Hamilton, die bevestigde dat hij vorige week met Verstappen sprak, verdubbelde ook in zijn manoeuvre. “Ik zou het precies doen zoals ik het de vorige keer deed. Met al mijn ervaring, en door de jaren heen heb ik veel meegemaakt, zou ik het niet veranderen’, hield hij vol. Verstappen heeft echter een vergelijkbare kijk op zijn eigen rijgedrag. “Ik denk niet dat ik iets verkeerd heb gedaan”, zei de Nederlander. “Ik had hem ook tegen de muur kunnen duwen.” Hij bleef Mercedes ook uitschelden voor “respectloze” vieringen na de race, en bevestigde dat nogmaals ondanks dat Hamilton hem vorige week belde. Toto Wolff deed dat trouwens niet.

“Als het andersom […]

Lees het hele artikel op de volgende pagina Reactie Red Bull bewijst dat Max Verstappen in het juiste team zit: “Ze zouden voor mij door het vuur gaan”