Het laatste formule 1 nieuws

Rechter beslist: Formule 1 mag doorgaan

Rechter beslist: Formule 1 mag doorgaan

Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

Alleen de weergoden kunnen nog roet in het eten gooien, zoals bij de Formule 1 in het Belgische Spa afgelopen zondag. Maar met de goede weersverwachtingen voor zondag lijkt na de uitspraak van de rechter de F1 niets meer in de weg te staan. De rechter oordeelde zojuist dat milieubeweging Mobilisation for the Environment ten onrechte claimt dat de Formule 1 voor te veel stikstofuitstoot zorgt.

De rechter wil dat een lopend stikstofonderzoek wordt afgewacht. Daarom kan volgens de rechter het evenement nu niet geschorst worden. Ook omdat de organisatie inmiddels in volle gang is, wordt de schade voor het Circuit Zandvoort volgens de rechter te groot. Zonder publiek

De milieuorganisatie had de voorzieningenrechter gevraagd om de vergunning uit eind 2019 voor werkzaamheden aan het circuit door de provincie in te trekken. Volgens advocaat Valentijn Wösten deugt het stikstofonderzoek dat hiervoor was gehouden niet. De advocaat pleitte voor een Formule 1-race zonder publiek en zonder de overige activiteiten. Dus geen Formule 3, geen race tussen Porsches, maar alleen de Formule 1-race.

Lees het hele artikel op de volgende pagina Rechter beslist: Formule 1 mag doorgaan