Het laatste formule 1 nieuws

Rechtszaak tegen Formule 1, nacht vd vleermuis en alle overige onderwerpen

Rechtszaak tegen Formule 1, nacht vd vleermuis en alle overige onderwerpen

Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

Natuurvergunning Formule 1 Zandvoort illegaal?

Terwijl Max Verstappen niet kan wachten om te gaan vlammen op het circuit in Zandvoort zijn er nog steeds mensen die denken dat de Formule 1 race is tegen te houden. Sterker nog, op de vooravond van de wedstrijd heeft milieuorganisatie MOB bij de rechtbank een verzoek ingediend om de natuurvergunning voor het evenement te schorsen. Volgens Johan Vollenbroek van MOB ‘is het niet uit te leggen dat veel bouwplannen de afgelopen jaren zijn geblokkeerd vanwege de stikstofcrisis, terwijl het racefestijn wel doorgang kan vinden’.

Blauwe zeedistel in Noordwijk

© George Hageman Blauwe zeedistel op z’n mooist

De blauwe zeedistel is een opvallend decoratieve verschijning met zijn metaalblauw en groen gekleurde struiken. Het is een echte boulevardplant, want hij gedijt het best op plekken waar veel mensen lopen. Rulle strandopgangen en plekken waar het zand kan stuiven zijn favoriet. De bloeitijd is tot eind augustus, dus wie dat wil zien moet snel zijn. Nacht van de vleermuis

De gewone dwergvleermuis

© Vincent Douwes

In heel Europa, en op tientallen plekken in Nederland kan je in het laatste weekend van augustus op zoek naar vleermuizen. Zoals laatvliegers, gewone dwergvleermuizen en de rosse vleermuis. Het is nu de toptijd. De meeste jonge exemplaren hebben hun kraamkamer inmiddels verlaten. Het is de 25ste keer dat deze ‘nacht van de vleermuis’ (Batnight) plaatsvindt. Vleermuizen-expert Ümit Dolap geeft in Vroege Vogels een toelichting op ‘de nacht’.

Hier is meer informatie te vinden over de nacht van de vleermuis . Praat mee Heb je een vraag, suggestie of wil je gewoon iets kwijt? Dat kan hier. Lees onze spelregels.

Lees het hele artikel op de volgende pagina Rechtszaak tegen Formule 1, nacht vd vleermuis en alle overige onderwerpen