Het laatste formule 1 nieuws

Records Hamilton niet onaantastbaar: 'Charme van onze sport'

Records Hamilton niet onaantastbaar: ‘Charme van onze sport’

Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

Lewis Hamilton behaalde tijdens de Grand Prix van Rusland zijn honderdste overwinning in de Formule 1. De Brit heeft inmiddels veel records in handen en kreeg daarom complimenten in de internationale media. Volgens Stefano Domenicali zijn de records echter niet voor eeuwig.

Het lijkt vrijwel onmogelijk voor toekomstige coureurs om de records nog van Hamilton af te pakken, maar de baas van de Formule 1 kijkt daar anders tegenaan. Vanuit historisch perspectief is Domenicali ervan overtuigd dat er een nieuwe topcoureur in de Formule 1 komt die Hamilton gaat overtreffen.

“We dachten dat de records van Schumacher niet verbroken konden worden, maar het is Hamilton gelukt”, stelt hij in gesprek met Sky Sports . “Daarom denk ik dat het recordaantal overwinningen van Hamilton ook ooit verbroken gaat worden. Het is de charme van onze sport.” Verstappen en Hamilton strijden in WK

Hamilton hoopt dit seizoen zijn achtste wereldtitel binnen te slepen. Daarvoor moet de Britse coureur echter wel concurrent Max Verstappen verslaan. De Nederlander staat voorlopig twee punten achter in het wereldkampioenschap, waardoor hij nog altijd een goede kans maakt op de wereldtitel. Er staan nog zeven Grands Prix op het programma, te beginnen aankomend weekend in Turkije.

Lees het hele artikel op de volgende pagina Records Hamilton niet onaantastbaar: ‘Charme van onze sport’