Het laatste formule 1 nieuws

Red Bull-baas Christian Horner wil aanpassing regels track limits: "Het was geen probleem op deze baan..."

Red Bull-baas Christian Horner wil aanpassing regels track limits: “Het was geen probleem op deze baan…”

Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

Red-bull teambaas Christian Horner wil dat er snel een oplossing komt voor de track limits. Volgens de Brit is het niet alleen verwarrend voor de kijkers, maar ook voor de teams en de coureurs zorgen de track limits voor verwarring, zoals bij zijn pupil Max Verstappen . Tijdens de GP van Spanje maakte Horner bekend dat hij aanpassingen op de regels wil: “Het was geen probleem op deze baan”. “Het was geen probleem op deze baan, vanwege de lay-out. Ik denk dat dit wel iets aangeeft, ja toch?”, zei Horner tegenover RacingNews365. “Het gaat ook geen probleem worden in Monaco of de daaropvolgende races. Er is daarnaast een gezonde discussie en een werkgroep gecreëerd. We zijn het verplicht aan de fans, teams en coureurs om met eenvoud en duidelijkheid te komen. Het moet dus begrijpelijk zijn voor iedereen”, aldus Horner, die van mening is dat dit niet moeilijk zou moeten zijn. Er moet volgens hem dan ook snel een oplossing komen.

“Ik denk dat het zowel voor de teams als de fans lastig is om te begrijpen”, vervolgt de Red-Bull teambaas. “We moeten gewoon een meer bevredigende manier bedenken om aan te geven wat de grenzen van het circuit zijn of duidelijke regels in elke bocht. Het is net als bij iedere andere sport die met grenzen of lijnen werkt, de Formule 1 is in dit geval geen uitzondering.”

Horner benadrukt dan ook dat de bestaande regels vaak tot verwarrende situaties hebben geleid zoals met Max Verstappen . “Het is gewoon te verwarrend om te zeggen ‘ja, je kunt dat doen in deze bocht, maar je kunt het niet in de volgende’, vervolgt de teambaas. Het moet een nachtmerrie voor de commentatoren en de gemiddelde kijker zijn, om hier een touw aan vast te knopen. “Ik denk dat we moeten teruggaan naar de eenvoud en dat er een fysieke straf gaat komen, of het nu een ribbelstreep is, gravel of wat dan ook wanneer je van de baan gaat.”

Lees het hele artikel op de volgende pagina Red Bull-baas Christian Horner wil aanpassing regels track limits: “Het was geen probleem op deze baan…”