Het laatste formule 1 nieuws

Red Bull begint met inrichting van werkplaats voor Red Bull Powertrains

Red Bull begint met inrichting van werkplaats voor Red Bull Powertrains

Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

© Red Bull Racing Met het positieve nieuws laat Red Bull weten meteen begonnen te zijn aan de aanpassing van een bestaand gebouw op het fabrieksterrein in Milton Keynes. Het gaat om gebouw 8, wat tot nu toe niet gebruikt werd. Zo weet dr. Helmut Marko te vertellen.

De Oostenrijkse Red Bull-sportadviseur kan eindelijk gerust ademhalen. “Nu wordt alles in het werk gesteld, nu begint het. Vanaf vandaag [donderdag, red.] wordt de koers uitgezet voor de oprichting van een nieuw bedrijf in Milton Keynes. Dat wordt Red Bull Powertrains “, verklaarde Marko tegenover Motorsport-Magazin . “Gebouw acht, een van onze bestaande gebouwen, wordt aangepast tot een machinefabriek.”

Ondanks dat Honda ook een eigen werkplaats heeft in Milton Keynes, heeft Red Bull deze faciliteit niet overgenomen. Het zou niet voldoen aan de specifieke eisen van Red Bull. “De werkplaats van Honda is meer gericht op de elektromotoren. Er zijn niet genoeg, of zelfs helemaal heen nieuwe testbanken om de motoren optimaal te laten draaien”, weet de 77-jarige afgestudeerde jurist.

Het nieuws over de aangenomen engine freeze is goed nieuws voor Red Bull, maar ook voor de Formule 1 . Het mes snijdt volgens Helmut Marko aan twee kanten. “Het is niet alleen goed nieuws voor ons, maar ook voor de Formule 1 an sich. Het is een aanzienlijke verlaging van de kosten”, aldus Marko verwijzend naar Renault , die nu geen tweede team hoeven te bedienen.

Iets wat Red Bull niet meer wilde is als klantenteam behandeld te worden. En dat is met Red Bull Powertrains voorlopig ook niet meer noodzakelijk. Ook al zijn de kosten van het project voor Red Bull iets hoger, de onafhankelijkheid is klaarblijkelijk van onschatbare waarde.

“We lijken wel gek, maar we hebben de berekeningen gedaan. Het is een eenmalige investering in het gebouw en de testbanken. Maar de lopende kosten zullen niet veel hoger zijn dan wanneer we elders een motor hadden gekocht. Het kost dus wel meer, maar niet heel veel meer”, sluit Marko af.

Lees het hele artikel op de volgende pagina Red Bull begint met inrichting van werkplaats voor Red Bull Powertrains