Het laatste formule 1 nieuws

Red Bull beseft: "We nemen een groot risico"

Red Bull beseft: “We nemen een groot risico”

Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

Helmut Marko is optimistisch gestemd over de toekomst van Red Bull Racing in de Formule 1 . De Oostenrijkers hebben op dit moment na 2021 geen motorleverancier aan zich gebonden, maar Marko denkt dat het team met de steun van Honda op eigen kracht verder kan werken aan een power-unit. “Ja, we hopen verder te gaan met Honda, maar daarvoor moeten we wel een akkoord maken in de Formule 1. Ik denk echter dat dat gaat lukken, omdat we ook de kosten in Formule 1 in de gaten moeten houden”, begint Marko zijn verhaal tegenover de Gazzetta dello Sport .

Red Bull Racing hoopt dat de Formule 1-wereld akkoord gaat met het bevriezen van de motoren na 2021. “We wachten nu een beslissing van de FIA en Liberty af wat betreft de toekomst van de power-unit regels. Wanneer zij een beslissing hebben genomen over de toekomst, zullen wij verder gaan met het plan dat we voor ogen hebben. Honda zal ons daarbij een helpende hand bieden. We weten dat we groot een risico nemen door de motoren zelf in handen te nemen, maar dat is ook de filosofie van Red Bull. Wanneer we geen risico’s nemen, maken we ook geen plezier.”

Wanneer het team wat onder leiding staat van Christian Horner ervoor kiest om de motoren in eigen beheer te houden, betekent dit ook dat men enkele motorspecialisten zal moeten aantrekken. “Het idee is inderdaad om enkele Japanse engineers naar Milton Keynes te halen, om vanuit daar aan de motor te werken. We kunnen namelijk niet compleet vanaf nul beginnen. We moeten zoveel mogelijk gebruik zien te maken van de ervaring van Honda.”

De verwachting is dat er rond het nieuwe jaar meer duidelijkheid zal komen over de toekomst van de power-unit bij Red Bull.

In de video hieronder analyseren we het voorbije Formule 1-seizoen van Max Verstappen .

Lees het hele artikel op de volgende pagina Red Bull beseft: “We nemen een groot risico”