Het laatste formule 1 nieuws

Red Bull bevestigt: ‘Op dit gebied blijven we samenwerken met Aston Martin’

Red Bull bevestigt: ‘Op dit gebied blijven we samenwerken met Aston Martin’

Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

Nu Aston Martin sinds 2021 een eigen team in de Formule 1 geïnstalleerd heeft, is de samenwerking tussen het Britse automerk en Red Bull Racing ten einde gekomen. Desondanks blijven de twee teams samenwerken op een ander project: het bouwen van de ultieme hypercar, iets wat beter bekend staat als het Valkyrie project.

“Na de aankondiging dat Aston Martin’s samenwerking met Red Bull Racing aan het einde van het Formule 1-seizoen 2020 wordt beëindigd, zal Red Bull Advanced Technologies met Aston Martin blijven samenwerken aan het Valkyrie-project” , zo liet Red Bull Racing weten in een persbericht . 150 hypercars

De twee teams zullen samenwerken om de ultieme hypercar te bouwen alsook op de markt te brengen. “Red Bull Advanced Technologies en Aston Martin gingen in 2016 een Innovatiepartnerschap aan om de Aston Martin Valkyrie hypercar te ontwerpen, die zijn eerste rijdende demonstratie voltooide tijdens de Britse Grand Prix van vorig jaar” , zo vervolgt Red Bull.

Ook geeft het team een inkijk in de details van de Valkyrie die ze uiteindelijk op de markt zullen willen brengen. Red Bull: “De ontwikkeling van de tweezits Valkyrie met middenmotor blijft een sleutelproject voor Red Bull Advanced Technologies, waarbij de eerste batch van de 150 rijklare auto’s aan het eind van het jaar aan klanten moet worden geleverd.”

Lees het hele artikel op de volgende pagina Red Bull bevestigt: ‘Op dit gebied blijven we samenwerken met Aston Martin’