Het laatste formule 1 nieuws

Red Bull-coureur maakt overstap naar Formule E

Red Bull-coureur maakt overstap naar Formule E

Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

Het elektrische neefje van de Formule 1 heeft al heel wat (ex-) Red Bull -coureurs in haar midden. Jean-Eric Vergne bijvoorbeeld, de coureur die na 2014 zijn Toro Rosso stoeltje af moest staan aan Max Verstappen . Hij is niet meer gelieerd aan Red Bull, net als regerend Formule E-kampioen Antonio Felix da Costa. Tot een Formule 1-racedebuut kwam het voor de Portugees en voormalig Red Bull-junior nooit.

Sebastien Buemi, momenteel een van de drie officiële test- en ontwikkelingscoureurs van Red Bull, rijdt al jaar en dag in de Formule E. Net als Vergne en Da Costa werd hij al eens kampioen in de elektrische raceklasse. Sergio Sette Camara hoopt nu in de voetsporen te treden van zijn Franse Red Bull-collega.

De Braziliaan fungeerde sinds dit seizoen als officiële testcoureur voor Red Bull en AlphaTauri in het geval er onverhoopt een coureur uit zou vallen voor een Formule 1-weekend. In actie hebben we hem (vooralsnog) niet gezien. Tegelijkertijd stond hij ingeschreven in de Super Formula-klasse in Japan, maar door het coronavirus kwam hij daar pas één keer in actie.

Volgend jaar zal hij volwaardig Formule E-coureur worden bij het Dragon Racing team, waar hij afgelopen augustus ook al inviel voor Brendon Hartley eveneens een voormalig Red Bull-junior. Wat het betekent voor zijn taken bij Red Bull is nog niet duidelijk, maar vorige week werd Juri Vips al klaargestoomd voor de rol van reservecoureur. Het team van Max Verstappen lijkt Camara dus te kunnen missen.

Reed Verstappen nou echt zo’n slechte race in Turkije of is alle kritiek overdreven? Alles over de Turkse Grand Prix in de nieuwste editie van de Formule 1-podcast van RacingNews365, die hieronder te beluisteren is.

Lees het hele artikel op de volgende pagina Red Bull-coureur maakt overstap naar Formule E