Het laatste formule 1 nieuws

Red Bull deelt klap uit aan Mercedes: motoren-expert stapt over naar team Verstappen

Red Bull deelt klap uit aan Mercedes: motoren-expert stapt over naar team Verstappen

Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

Ben Hodgkinson Mercedes-Benz Motorsport Formule 1-renstal Red Bull Racing heeft een belangrijke pion van concurrent Mercedes overgenomen. Ben Hodgkinson, die één van de sleutelposities bij het toonaangevende Mercedes vervulde de afgelopen jaren, gaat bij Red Bull aan de slag als technisch directeur.

Hodgkinson wordt eindverantwoordelijk voor het motorenproject van het team van Max Verstappen. Red Bull maakt vanaf 2022 in eigen beheer gebruik van de Honda-motor, waar het team sinds 2019 mee rijdt.

Honda stopt na dit seizoen in de Formule 1, maar stelt zijn motoren en de technologische kennis nog drie jaar beschikbaar aan Red Bull, dat voor het onderhoud en de ontwikkeling van de motoren een technische afdeling heeft geopend op de fabriek in het Engelse Milton Keynes. Max Verstappen haalt Lewis Hamilton in Het team wil zelf een krachtbron ontwikkelen voor na 2025, als de Formule 1 een nieuwe generatie duurzame hybride motoren introduceert. Met name voor die transitie is Hodgkinson losgeweekt bij Mercedes, dat de afgelopen zeven jaar de wereldtitel voor constructeurs in de Formule 1 veroverde.

Ook in 2022 gaat het regelement al op de schop, maar de ontwikkeling van die nieuwe motoren is al volop bezig. Volgens Red Bull moet Hodgkinson gaan werken aan “toekomstige krachtbronnen waarmee Red Bull kan strijden om wereldkampioenschappen”.

Lees het hele artikel op de volgende pagina Red Bull deelt klap uit aan Mercedes: motoren-expert stapt over naar team Verstappen