Het laatste formule 1 nieuws

Red Bull direct succesvol na upgrade van brandstofleverancier

Red Bull direct succesvol na upgrade van brandstofleverancier

Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

Na afloop van de Grand Prix van Azerbeidzjan die werd gewonnen door Sergio Perez , liet Christian Horner tegenover onder andere RacingNews365 weten dat men ook volgend jaar zal rijden met de brandstof van Exxonmobile. “We zijn blij met onze partners, die net als wij zelf altijd bezig zijn om zichzelf te verbeteren. Zo ook Exxonmobile, dat dit raceweekend nog met een upgrade kwamen. Ook volgend jaar zullen we weer men hun samenwerken.”

De oliemaatschappij is al sinds 2017 verbonden aan Red Bull Racing en blijft dus ook de komende jaren de brandstofleverancier van het team van Max Verstappen . Gedurende het seizoen ontwikkelt men net als de andere brandstofleveranciers meerdere keren per jaar een nieuwe update, een proces dat ongeveer 13 weken in beslag neemt. Dat betekent dat Red Bull Racing ongeveer vier keer per jaar (niet per seizoen) gebruik kan maken van een brandstof upgrade.

Tijdens de race in Baku reden Perez en Verstappen met zo’n upgrade en die leek goed uit te pakken, aangezien Perez zijn eerste overwinning bij het team boekte en Verstappen tot aan zijn onfortuinlijke uitvalbeurt op de eerste plaats reed. Natuurlijk is niet alle eer toe te schrijven aan de brandstofleverancier, maar men speelt wel degelijk een cruciale rol in de ontwikkeling van de Red Bull-bolide gedurende het seizoen.

In de huidige Formule 1 kunnen er namelijk nog maar weinig grote verschillen worden gemaakt gedurende het seizoen, aangezien de ontwikkelingsmogelijkheden op meerdere vlakken aan banden zijn gelegd. Dat zorgt ervoor dat een constructeur op werkelijk ieder detail moet letten om mee te kunnen strijden om de topplaatsen in de koningsklasse van de autosport. Juist daarom is het belangrijk dat een brandstofleverancier meerdere keren per jaar met een upgrade komt, die ervoor kan zorgen dat een team, in dit geval Red Bull Racing, net dat kleine beetje sneller kan gaan om de concurrentie voor te blijven.

Ook op brandstofgebied heeft de FIA echter een flink aantal regels opgesteld waaraan iedere leverancier zich moeten houden in de Formule 1. Na iedere race neemt de federatie dan ook een monster van de brandstof af, om te kijken of de […]

Lees het hele artikel op de volgende pagina Red Bull direct succesvol na upgrade van brandstofleverancier