Het laatste formule 1 nieuws

Red Bull en andere topteams staan alleen: F1-commissie oneens over sprintraces

Red Bull en andere topteams staan alleen: F1-commissie oneens over sprintraces

Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

De Formule 1 en de deelnemende teams zijn woensdag tijdens de vergadering van de F1-commissie bijeengekomen en hebben het idee besproken om volgend jaar zes sprint-evenementen te organiseren.

De besprekingen zijn nog gaande en de huidige discussie draait om het budgetplafond van de sport, zo meldt BBC . Mercedes, Red Bull en Ferrari zijn van mening dat de sprintweekenden te duur zijn, omdat ze twee races omvatten in plaats van één. Zij willen in dat geval dat het huidige budgetplafond van 145 miljoen dollar (114 miljoen pond) wordt gehandhaafd, in plaats van het te verlagen naar 140 miljoen dollar zoals gepland. Teams oneens over budgetplafond 2022

Andere teams staan juist niet te springen om dat idee, waardoor de gesprekken zijn vastgelopen. Er is nog niet besloten op welke locaties de sprintwedstrijden in 2022 zullen plaatsvinden, maar het plan is een mix van historische circuits, zoals Silverstone, en de beter betalende nieuwe circuits, zoals die in het Midden-Oosten.

Er zijn ook discussies geweest over het verhogen van het aantal punten dat wordt toegekend in de sprintrace op zaterdag, evenals over het terugdraaien van de beslissing om de pole position toe te kennen aan de winnaar van de sprint-race in plaats van aan de coureur die de snelste tijd neerzet in de kwalificatie.

Lees het hele artikel op de volgende pagina Red Bull en andere topteams staan alleen: F1-commissie oneens over sprintraces