Het laatste formule 1 nieuws

Red Bull en Mercedes kansloos in 2022? "Alpine bouwt beste Formule 1-auto ooit"

Red Bull en Mercedes kansloos in 2022? “Alpine bouwt beste Formule 1-auto ooit”

Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

Het is nogal een uitspraak die Alpine s managing director voor de camera van de Formule 1 doet. Naar eigen zeggen zal men de beste Formule 1-auto ooit bouwen voor 2022, het jaar waarin de Formule 1 volledig op de schop gaat op zowel technisch als sportief vlak.

Daarvoor lijkt men dit jaar toch wel op te gaan offeren: “We willen verder bouwen op wat we hebben. We weten dat we grofweg zijn uitontwikkeld voor wat betreft onze huidige auto. We zullen dus proberen het maximale uit het pakket te halen, om in de tussentijd de beste Formule 1-auto ooit te bouwen voor het nieuwe tijdperk van de sport”, aldus Laurent Rossi. Met meerdere wereldtitels voor het team in de gedaanten van Benetton en Renault legt Rossi de lat in ieder geval lekker hoog.

Ondertussen lijkt Alpine moeite te hebben vooraan in het middenveld mee te strijden. Fernando Alons o kwalificeerde zich in Bahrein nog wel als negende, maar kon tijdens de race niet naar voren kijken en viel uiteindelijk uit, terwijl teamgenoot Esteban Ocon op een ronde werd gezet en genoegen moest nemen met de dertiende plaats.

Lees het hele artikel op de volgende pagina Red Bull en Mercedes kansloos in 2022? “Alpine bouwt beste Formule 1-auto ooit”