Het laatste formule 1 nieuws

Red Bull en Mercedes schrijven geschiedenis: nog nooit zo close

Red Bull en Mercedes schrijven geschiedenis: nog nooit zo close

Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

Het Formule 1-seizoen is twee Grands Prix voor het einde bloedstollend spannend. Niet alleen strijden Max Verstappen en Lewis Hamilton voor de wereldtitel, ook kan het historische gevecht om het constructeurskampioenschap nog alle kanten op.

Het kwam de afgelopen elf seizoenen nog nooit voor dat twee teams zo dicht bij elkaar stonden. Met een puntenaantal van 546.5 voor Mercedes en 541.5 voor Red Bull Racing staan de teams slechts vijf punten van elkaar af. Aangezien tijdens de aankomende twee races nog van alles kan gebeuren, is het de vraag welk team uiteindelijk als winnaar uit het seizoen komt.

Het jaar 2010 komt nog het dichtste bij de huidige strijd. Destijds stonden Red Bull en McLaren 27 punten van elkaar af. Dat lijkt een behoorlijk puntenaantal, maar vergeleken met de seizoenen 2014, 2015, 2016, 2019 en 2020 was dit zeer close. In die vijf jaar stond Mercedes met nog twee races te gaan op meer dan 200 punten voorsprong ten opzichte van de concurrent. Since the points system introduced in 2010, 2021 is the closest #F1 constructors championship battle with two rounds remaining #MercedesAMGF1 #redbullracing #FormulaOne #Formula1 pic.twitter.com/VSrG4eBSAO

— 107% F1 Visualisations (@107PercentF1) November 24, 2021 Prestaties van Perez en Bottas

Red Bull en Mercedes zullen de rest van dit seizoen niet alleen naar Verstappen en Hamilton kijken, maar eveneens de druk opvoeren op Valtteri Bottas en Sergio Perez. Het lukte beide rijders dit seizoen niet om een hoog niveau vast te houden, waardoor de teams een hoop punten verloren.

Lees het hele artikel op de volgende pagina Red Bull en Mercedes schrijven geschiedenis: nog nooit zo close