Het laatste formule 1 nieuws

Red Bull en Verstappen maken zich op voor felle stijd richting ontknoping: "Zit nog meer in pijplijn"

Red Bull en Verstappen maken zich op voor felle stijd richting ontknoping: “Zit nog meer in pijplijn”

Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

Het team van Red Bull Racing gebruikt deze drie weken tijdens de zomerstop om zich voor te bereiden op de tweede seizoenshelft, waarbij de spanning richtin de ontknoping van het wereldkampioenschap Formule 1 alleen maar zal toenemen. Dat zegt dr. Helmut Marko , de topadviseur van Red Bull Racing en AlphaTauri in gesprek met het Duitse F1-insider. “Er zit nog meer in de pijplijn.”

Volgens Marko zal de spanning verder toenemen in de toch al hevige stijd die Max Verstappen en Lewis Hamilton dit jaar leveren in hun gevecht om de wereldtitel in de Formule 1.

Marko: “Het zal niet makkelijk zijn want de Mercedes -updates van Silverstone, die volgens Toto Wolff er nooit zouden komen, hebben hun auto vooral in Hongarije veel sneller gemaakt. Maar wij hebben ook ontwikkelingen in de pijplijn en zullen er alles aan doen om het WK te winnen.”

Volgens Helmut Marko is zijn topcoureur Max Verstappen gebrand om de opgelopen achterstand van acht WK-punten ten opzichte van Lewis Hamilton zo snel mogelijk ongedaan te maken en om de leiding weer over te nemen in de stijd om de wereldtitel. “Max is nog steeds volledig gemotiveerd. Hij weet dat hij onder normale omstandigheden de laatste twee races zou hebben gewonnen.”
Red Bull Racing denkt erover na om de gridstraffen die Max Verstappen en Sergio Perez boven het hoofd hangen al tijdens de volgende Grand Prix op Spa-Francorchamps te incasseren. De ellendige straffen zijn direct gevolg van de drie aanrijdingen met Mercedes sen die zich de laatste weken voordeden op Silverstone en de Hungaroring.

Tijdens een F1-seizoen mogen maximaal drie motoren ongestraft worden gebruikt per auto. Vanwege de zware crash in Silverstone – waar Hamilton Verstappen op het achterwiel aantikte in een van de snelste bochten ter wereld – en vanwege de aanrijdingen in de eerste bocht op de Hungaroring – waar Bottas te laat remde – ziet het team zich genoodzaakt om voor beide auto’s een vierde krachtbron in te zetten tijdens de tweede seizoenshelft.

Helmut Marko zegt tegen F1-Insider.com : “Zoals het er nu naar uitziet, wordt het lastig om het seizoen met drie motoren af […]

Lees het hele artikel op de volgende pagina Red Bull en Verstappen maken zich op voor felle stijd richting ontknoping: “Zit nog meer in pijplijn”