Het laatste formule 1 nieuws

Red Bull en Vettel flirten openlijk met elkaar

Red Bull en Vettel flirten openlijk met elkaar

Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

Na het seizoen 2020 zal Sebastian Vettel niet meer voor Ferrari uitkomen. De Duitser moet op zoek naar een nieuw Formule 1-zitje, maar zijn kansen lijken klein. Of gloort er aan de horizon misschien toch een Red Bull -stoeltje? In dat geval zou hij terugkeren bij het team waar hij al zijn grote successen kende. Van 2010 tot en met 2013 werd hij vier keer op rij wereldkampioen.

Christian Horner hoopt hardop dat zijn voormalige protegé in de sport blijft. Hij had niet verwacht dat Ferrari zo met Vettel om zou gaan. “Bij Red Bull hebben we zoveel speciale herinneringen samen met Seb. We hebben samen een geweldige tijd gehad.”

“Als hij de sport verlaat, dan zou dat een enorm verlies zijn voor Formule 1. We hadden nooit verwacht dat hij plots op de markt zou zijn, we hadden nooit verwacht dat Ferrari zo meedogenloos met hem om zou gaan en hem geen nieuw contract aan zou bieden”, zo vertelt de Brit tegenover ServusTV .

Horner heeft Vettel hoog zitten, net als zijn huidige stercoureur Max Verstappen . “Max en Seb zijn beide fantastische coureurs om mee te werken. We hebben prachtige tijden gekend. We hadden destijds een zeer goede relatie met Seb, net zoals de relatie met Max nu ook heel goed is. Alex ontwikkelt zich ook prima. Zoals ik zei, de timing van Seb zijn vertrek was onverwacht.”

Nu is Vettel dus zoekende naar een nieuw team voor 2021. Dat doet hij zoals altijd zonder zaakwaarnemer, zo vertelt hij. “Ik voer alle gesprekken zelf. Als je al zo lang in de sport rondloopt, dan ken je iedereen. Ik laat niet iemand anders namens mij bellen naar Christian enzo. Iedereen kent elkaar.”

Met Helmut Marko sprak de Duitser ook veelvuldig, zelfs meteen nadat hij net nieuws over zijn Ferrari-contract ontving. “Niet omdat ik meteen over een Red Bull-contract wilde onderhandelen hoor, maar omdat ik heel goed met Helmut op kan schieten. Ik heb zijn advies gevraagd en de situatie aan hem voorgelegd”, aldus de viervoudig wereldkampioen.

Zie jij de overstap van Vettel naar Ferrari gebeuren? Laat je reactie hieronder achter in de poll.

Lees het hele artikel op de volgende pagina Red Bull en Vettel flirten openlijk met elkaar