Het laatste formule 1 nieuws

Red Bull faalt bij herziening straf voor Hamilton: "Ik denk alleen dat de straf..."

Red Bull faalt bij herziening straf voor Hamilton: “Ik denk alleen dat de straf…”

Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

Red Bull heeft naar verluidt gefaald in zijn poging om Lewis Hamilton een zwaardere straf op te laten leggen voor zijn botsing op Silverstone met Max Verstappen . De botsing in de openingsronde op Copse is het gesprek van de dag in de Formule 1 sinds de start van de Grand Prix van Groot-Brittanniė. De twee auto’s raakten elkaars wielen en de Red Bull werd getorpedeerd richting de vangrails. Daar crashte Verstappen met een impact van 51G.

Terwijl de Nederlander voor controle naar het ziekenhuis werd gebracht, overwon Hamilton een straf van 10 seconden tijdens zijn enige pitstop van de race om Charles Leclerc achterna te gaan voor een overwinning die hem en Mercedes terug in de race bracht voor het wereldkampioenschap.

Onmiddellijk na de race was Red Bull woedend dat de stewards een straf hadden uitgedeeld die zij veel te mild vonden. Het team van Max Verstappen blijft bij zijn standpunt en vroeg de FIA om een herziening van het incident, omdat het meende dat het nieuw bewijs en nieuwe informatie kon bieden.

De eerste hoorzitting vond plaats op donderdagmiddag, aan de vooravond van de Grand Prix van Hongarije, maar het proces gaat niet verder nadat uit een rapport is gebleken dat er niets was dat een wijziging van het oorspronkelijke oordeel rechtvaardigde.

Voor de hoorzitting, die plaatsvond via een videoconferentie, zei Red Bull-adviseur en ontwikkelingsbaas Helmut Marko dat het team op zoek was naar ‘een straf die een overwinning van Hamilton zou hebben voorkomen’, met name een ‘drive-through of een schorsing voor de volgende race’.

Maar dat vooruitzicht, dat er op zijn best mager uitzag, is volledig verdwenen, zoals De Telegraaf meldde. Het zou betekenen dat Hamilton onbedreigd de Grand Prix van Hongarije in kan gaan, op weg naar zijn negende overwinning in Boedapest, die hem op zijn minst dichter bij Verstappen zou brengen dan de acht punten die hij achterstaat in de tussenstand.

Als de zevenvoudig wereldkampioen in Hongarije zou winnen en ook nog eens de snelste raceronde zou neerzetten, zou hij in ieder geval in punten gelijk komen met de Nederlander.

Eerder had Max Verstappen ook al volgehouden dat Hamilton een zwaardere […]

Lees het hele artikel op de volgende pagina Red Bull faalt bij herziening straf voor Hamilton: “Ik denk alleen dat de straf…”