Het laatste formule 1 nieuws

Red Bull-fabriek draait overuren in jacht op wereldtitel Verstappen in 2021

Red Bull-fabriek draait overuren in jacht op wereldtitel Verstappen in 2021

Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

Het begon eigenlijk al tijdens de testdagen in Barcelona, toen de RB16 vers van de pers erg onstabiel leek. Max Verstappen en Alexander Albon hadden op het Circuit de Barcelona-Catalunya de grootste moeite om de Red Bull -neus de goede kant op te laten wijzen.

Het seizoen ging pas laat van start, begin juli om precies te zijn. Tussen de testdagen en de eerste race moesten de fabrieken van alle Formule 1-teams zelfs geruime tijd dicht, maar toen de deuren weer konden worden geopend, liet Red Bull er geen gras over groeien. In drie verschillende shifts werd er letterlijk 24 uur per dag aan de wagen van Verstappen en Albon gewerkt.

Tijdens de eerste race in Oostenrijk werd echter duidelijk dat een deel van dat werk voor niks was geweest. Of tenminste, de auto gedroeg zich niet zoals gehoopt en het team werd door Mercedes op afstand gereden. Nog steeds hadden Verstappen en Albon veel last van balansproblemen, die beide coureurs parten speelden.

Na het dubbele raceweekend in Oostenrijk kon de eerste balans worden opgemaakt. Aan de hand van de data die verzameld werd op de Red Bull Ring, kon het team van Verstappen hard aan de slag met de volgende updates. Belangrijk daarbij was de ontwikkelingsrichting die het team op ging slaan, die moest kloppend zijn.

Dat er iets niet helemaal klopte aan de Red Bull RB16 bleek wel tijdens het derde weekend, op de Hungaroring. Het is een circuit waar Red Bull historisch gezien zeer sterk is en het Mercedes vaak lastig kan maken. Tijdens de trainingen en de kwalificatie waren Verstappen en Albon echter he-le-maal nergens te vinden.

Maar, wat er wel werd gevonden dat weekend, was het voornaamste euvel van de RB16. Zonder in de diepte in te gaan liet Helmut Marko in aanloop naar het dubbele weekend op Silverstone weten dat de problemen uit Hongarije verleden tijd moet zijn en dat Red Bull het fundamentele probleem op het spoor was.

Tekst gaat verder onder de afbeelding . Gek genoeg wist Verstappen in Groot-Brittannië voor het eerst dit seizoen (en tot nu toe de enige keer) de hoogste trede van […]

Lees het hele artikel op de volgende pagina Red Bull-fabriek draait overuren in jacht op wereldtitel Verstappen in 2021