Het laatste formule 1 nieuws

Red Bull gewaarschuwd: Formule 1-winterkampioen zelden tot nooit wereldkampioen

Red Bull gewaarschuwd: Formule 1-winterkampioen zelden tot nooit wereldkampioen

Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

Zelden hing er zo’n hype rond het begin van het nieuwe Formule 1 -seizoen als dit jaar. Die hype wordt gevoed door het stabiele optreden van Red Bull tijdens de wintertest in Bahrein enerzijds, en anderzijds door het gegeven dat Mercedes problemen kende en de achterkant van de W12 verre van stabiel leek.

Het is te hopen dat Red Bull met die statistieken met een hardnekkige trend breekt. Het is leuk dat je de snelste tijd noteert tijdens een test en dat is voer voor positieve praatjes na afloop, maar het zegt niet alles, geheel in lijn met wat massaal wordt geroepen tijdens wintertests. Voor wie twijfelt aan die stelling, kijk vooral naar wat de snelste teams waren tijdens de wintertests en wie er uiteindelijk kampioen werd.

Kijkend naar het overzicht hieronder, kunnen we twee conclusies trekken. Het snelste team tijdens de wintertest werd in de voorbije jaren zelden tot nooit wereldkampioen. En Mercedes hoeft de wintertest niet winnend af te sluiten om uiteindelijk de macht te grijpen tijdens het daadwerkelijke Grand Prix-seizoen.

Lees het hele artikel op de volgende pagina Red Bull gewaarschuwd: Formule 1-winterkampioen zelden tot nooit wereldkampioen