Het laatste formule 1 nieuws

Red Bull haalt motorenspecialist weg bij Mercedes

Red Bull haalt motorenspecialist weg bij Mercedes

Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

Max verstappen in de Red Bull, nu nog met Honda-motoren. Red Bull Racing heeft Ben Hodgkinson overgenomen van concurrent Mercedes. De Brit gaat bij de renstal van Max Verstappen aan de slag als technisch directeur en wordt eindverantwoordelijk voor de motorenafdeling.

Hodgkinson was een belangrijke factor achter de grote successen die Mercedes de afgelopen jaren vierde. De renstal is al jarenlang toonaangevend op het gebied van motoren en Red Bull Racing had de voorbije jaren moeite om de coureurs van Mercedes op snelheid bij te blijven.

Volgens Red Bull moet Hodgkinson gaan werken aan „toekomstige krachtbronnen waarmee Red Bull kan strijden om wereldkampioenschappen”. Red Bull Racing maakt vanaf 2022 in eigen beheer gebruik van de motoren van Honda en wil zelf een krachtbron ontwikkelen voor na 2025, als de Formule 1 een nieuwe generatie duurzame hybride motoren introduceert.

De Japanse motorleverancier stopt na dit seizoen in de Formule 1, maar stelt zijn motoren en de technologische kennis nog drie jaar beschikbaar aan Red Bull. De Oostenrijkse renstal heeft speciaal voor het onderhoud en de ontwikkeling van de motoren een technische afdeling geopend op de fabriek in het Engelse Milton Keynes.

Luister ook naar de F1-podcast van De Limburger:

Lees het hele artikel op de volgende pagina Red Bull haalt motorenspecialist weg bij Mercedes