Het laatste formule 1 nieuws

Red Bull haalt werkelijk alles uit de kast om Yuki Tsunoda in F1 te krijgen

Red Bull haalt werkelijk alles uit de kast om Yuki Tsunoda in F1 te krijgen

Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

AlphaTauri was na de Grand Prix van Emilia-Romagna nog niet klaar op het circuit nabij Imola. Deze week is het zusterteam van Red Bull namelijk nog steeds actief op het Autodromo Internazionale Enzo e Dino Ferrari , want Yuki Tsunoda mag zijn eerste Formule 1-meters maken.

De jonge Japanner, momenteel uitkomend in de Formule 2, wordt klaargestoomd voor een zitje in de koningsklasse van de autosport. Daniil Kvyat hoopt stiekem nog dat hij zijn stoeltje kan behouden, maar Helmut Marko heeft al door laten schemeren dat hij dat kan vergeten.

AlphaTauri-teambaas Franz Tost wil die woorden nog niet in de mond nemen. “Het is beter om een rij te hebben voor een stoeltje, dan geen opties te hebben”, zegt hij in gesprek met onder meer RacingNews365 . Dat Tsunoda een protegé is van Honda telt niet mee in de beslissing, zo benadrukt hij.

“Nee, nee, nee”, zo verdedigt hij zich meteen. “Het draait om prestaties en de keuze heeft niks met sponsoren te maken. Dat is ook nooit het geval geweest bij Toro Rosso en AlphaTauri. We moeten overtuigd worden van de skills van een coureur om een succesvolle Formule 1-coureur te zijn. Ook al zijn we zogenaamd zusterteam, onze grote broer verwacht goede coureurs van ons.”

Tsunoda staat momenteel op een knappe derde plaats in het Formule 2-kampioenschap. Als hij in de top vijf eindigt, dan is hij zo goed als zeker van een superlicentie, waarmee hij in 2021 deel kan nemen aan de Formule 1. Theoretisch gezien zou hij echter nog achtste kunnen worden in het kampioenschap.

Om die reden windt Red Bull er geen doekjes om en houdt het rekening met alle scenario’s. Om extra superlicentiepunten bij elkaar te sprokkelen kan de Japanner ook nog deelnemen aan enkele vrije trainingen. Zo kan hij bij een tegenvallend Formule 2-resultaat toch nog de benodigde punten behalen.

Tost legt uit waarom Tsunoda om die reden deze week wordt klaargestoomd voor de Formule 1 tijdens de test op Imola. “Hij moet wennen aan de Formule 1-wagens, dit worden zijn eerste meters. Imola is geen makkelijk circuit en we zullen hem zo goed mogelijk vooruit helpen.”

“We willen […]

Lees het hele artikel op de volgende pagina Red Bull haalt werkelijk alles uit de kast om Yuki Tsunoda in F1 te krijgen