Het laatste formule 1 nieuws

Red Bull hint op eigen sportwagen-merk: 'Zou zonde zijn om niets met deze kennis te doen'

Red Bull hint op eigen sportwagen-merk: ‘Zou zonde zijn om niets met deze kennis te doen’

Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

Sportwagens Christian Horner heeft laten doorschemeren dat er in de toekomst wellicht een autosport-merk opgezet zal worden door Red Bull. Volgens de teambaas heeft men heel veel geleerd van het Aston Martin Valkyrie-project en zou het zonde zijn om die informatie niet te gebruiken.

De Aston Martin Valkyrie is ontstaan uit een bijzondere samenwerking tussen Red Bull Racing en voormalig hoofdsponsor Aston Martin. Topontwerper Adrian Newey was verantwoordelijk voor de aerodynamica van de auto, terwijl Aston Martin (met hulp van Cosworth) verantwoordelijk was voor de techniek. Het doel van de twee partijen was om een auto te bouwen die Formule 1-achtige prestaties kon leveren op de openbare weg. Het project bleek een doorslaand succes. Als we Christian horner moeten geloven, zou er zelfs een vervolg kunnen komen. Sportwagens van Red Bull?

Onlangs was Horner te gast in de Beyond the Grid-podcast van de Formule 1, waarin ook het Valkyrie-project ter sprake kwam. Hierbij werd ook gevraagd of Red Bull in de toekomst zelf sportwagens zou willen ontwerpen. “Wie weet”, zo liet Horner optekenen. “Nu de relatie met Aston Martin in de Formule 1 afgelopen is, moeten we kijken wat de volgende stap zou kunnen zijn. Het zou zonde zijn om al die lessen die we met de Valkyrie geleerd hebben niet om te zetten in iets waanzinnigs.”

De Aston Martin-Valkyrie was afgelopen weekend te bewonderen tijdens het Goodwood Festival of Speed in Groot-Brittannië. Dit leverde toffe beelden op.

Lees het hele artikel op de volgende pagina Red Bull hint op eigen sportwagen-merk: ‘Zou zonde zijn om niets met deze kennis te doen’