Het laatste formule 1 nieuws

Red Bull hoopt correlatieproblemen opgelost te hebben: 'Maar voor nu blijft het gissen'

Red Bull hoopt correlatieproblemen opgelost te hebben: ‘Maar voor nu blijft het gissen’

Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

Red Bull Racing Christian Horner heeft goede hoop dat de correlatieproblemen met de windtunnel dit seizoen zijn opgelost. Toch durft de teambaas nog geen garanties te geven en benadrukt hij dat de daadwerkelijk stand van zaken pas duidelijk zal worden op het moment dat de auto ook echt gereden heeft.

Red Bull Racing was voorafgaand aan het Formule 1-seizoen van 2020 hoopvol over haar titelkansen. Eenmaal in Oostenrijk aangekomen voor de seizoensopener bleek echter dat het team de plank volledig misgeslagen had en dat de meegebrachte updates niet werkten zoals het team verwacht had. Uiteindelijk werd bekend dat er een correlatieprobleem was, waardoor de data uit de windtunnel niet correct was. Dit probleem werd naar mate het seizoen vorderde wel opgelost, al was het toen te laat voor de titelstrijd. “We hebben erg hard gewerkt om te ontdekken waarom we aan het begin van vorig seizoen problemen hadden met de correlatie,” vertelt Horner in gesprek met Motorsport.com .

Artikel gaat verder onder video

“Toen het seizoen eenmaal begonnen was, was er iets niet in de haak met wat de simulaties ons probeerden te vertellen. Dan heb ik het over de windtunnel en andere zaken,” voegt hij eraan toe. “Daar hebben we veel van geleerd.” De Red Bull-topman durft nog niet met zekerheid te zeggen dat de problemen nu volledig onder controle zijn. Horner benadrukt dan ook dat dit pas écht duidelijk zal worden zodra de auto op de baan is geweest. “Ik denk dat we veel geleerd hebben,” vervolgt Horner. “In zekere zin ging het ook om de complexiteit van de windtunnel, daar liepen we wel tegen wat beperkingen aan. Maar pas als we weer racen zullen we écht weten hoeveel progressie we op dat vlak geboekt hebben, tot dan blijft het een kwestie van gissen.”

Eind 2020 gaf Max Verstappen aan dat hij gefrustreerd was over de werkwijze van Red Bull. Hij vond namelijk dat er een oplossing gevonden moest worden, zodat onderdelen uit de windtunnel ook direct werken wanneer ze op de baan ingezet worden. “We hebben natuurlijk niet meer het voordeel dat we onbeperkt kunnen testen,” reageert Horner op […]

Lees het hele artikel op de volgende pagina Red Bull hoopt correlatieproblemen opgelost te hebben: ‘Maar voor nu blijft het gissen’