Het laatste formule 1 nieuws

Red Bull in de hekken! Christian Horner waakt voor verslapping: "We mogen niets als vanzelfsprekend beschouwen"

Red Bull in de hekken! Christian Horner waakt voor verslapping: “We mogen niets als vanzelfsprekend beschouwen”

Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

Max Verstappen won op spectaculaire wijze de Grand Prix van Frankrijk. De Nederlandse Red Bull F1-coureur, gestart van pole positie, verloor zijn eerste positie aan Lewis Hamilton bij de eerste bochtensectie, maar wist zich tijdens de pitstops terug te vechten en de leiding in de wedstrijd weer over te nemen. Verstappen maakte vervolgens als enige in de top vier een vroege tweestopper en wist teamgenoot Sergio Pérez en beide Mercedessen in te halen, waarbij Hamilton in de voorlaatste ronde verschalkt werd door Max. Verstappen won zo zijn dertiende overwinning uit zijn Formule 1-carrière . Pérez maakte het feest voor Red Bull Racing compleet door ook Bottas in te halen en het podium te completeren. De crew van Red Bull Racing hing in de hekken toen Verstappen over de finish kwam. Christian Horner, teambaas van Red Bull Racing, was een blij man: “Ik ben enorm trots dat we twee races achter elkaar gewonnen hebben en onze leiding in beide kampioenschappen hebben vergroot.” “Max had een goede start, maar verloor de leiding na een uitstapje buiten de baan. Door een snelle out-lap na zijn pitstop wist hij de koppositie weer over te nemen. We wilden niet in dezelfde situatie als in Barcelona terechtkomen, dus besloten voor een tweestopper te gaan die gelukkig goed uitpakte. Het is altijd wat moeilijk om vanuit de leiding met nog 21 ronden te gaan een pitstop te maken, maar we waren niet bang om risico te nemen en zijn ervoor gegaan.”

“We hebben de strategie opgesplitst door Checo op een éénstopper te zetten. Hij heeft goed werk geleverd door als derde over de meet te komen. Het was al met al een fantastische teamprestatie. Je kunt zien hoe dicht het bij elkaar zit tussen ons en Mercedes, dus we moeten blijven pushen en zoeken naar meer snelheid. Omdat het seizoen nog lang is mogen we niets als vanzelfsprekend beschouwen, maar we zullen dit momentum meenemen naar Oostenrijk, waar we de eerste van twee thuis-Grands Prix voor het team rijden.”

Lees het hele artikel op de volgende pagina Red Bull in de hekken! Christian Horner waakt voor verslapping: “We mogen niets als vanzelfsprekend beschouwen”