Het laatste formule 1 nieuws

Red Bull-jongeling Tsunoda verrast door Formule 1-wagen

Red Bull-jongeling Tsunoda verrast door Formule 1-wagen

Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

De officiële bekendmaking van Yuki Tsunoda bij AlphaTauri lijkt nog een kwestie van uren te zijn. De hogere legerleiding van Red Bull is al langere tijd overtuigd van zijn kwaliteiten, mede door zijn uitstekende optredens in de Formule 2.

In de AT01 van AlphaTauri legde de jonge Japan ner liefst 123 ronden af, goed voor meer dan tweemaal de afstand van de Grand Prix van Abu Dhabi. Tsunoda genoot volop: “Ik had meer circuittijd dan toen ik in november voor de eerste maal een F1-auto mocht proberen. Eerlijk gezegd was ik wel een beetje moe aan het einde van de dag.”

“Toen ik op Imola reed was dat in de 2018-auto. Ik was verbaasd over de toename van de downforce en het motorvermogen van de huidige auto. De test op Imola was zeker nuttig en vormde een goed uitgangspunt voor deze testdag.”

“Er waren veel zaken die nog wat nieuw voor me aanvoelden en tijdens de testdag probeerde ik me deze eigen te maken en gedurende de dag heb ik mezelf continu verbeterd. Ik heb veel geleerd en progressie geboekt als coureur.”

Voor Tsunoda zit het seizoen er nu op en hij zal zich klaar moeten stomen voor het volgende seizoen. De stap van de Formule 2 naar de F1 zal fysiek gezien een grote zijn, waardoor het trainingsprogramma geïntensiveerd moet worden.

“Ik heb een trainingsprogramma gepland staan dat ervoor moet zorgen dat ik altijd sterker en fitter ben, maar zal ook van enkele dagen thuis in Japan genieten om de accu weer volledig op te laden.”

Lees het hele artikel op de volgende pagina Red Bull-jongeling Tsunoda verrast door Formule 1-wagen