Het laatste formule 1 nieuws

Red Bull-junior is Nederland dankbaar en hoopt op toekomstig Formule 1-succes

Red Bull-junior is Nederland dankbaar en hoopt op toekomstig Formule 1-succes

Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

Op het circuit van Monza maakte Liam Lawson indruk door zijn debuutrace in het DTM-kampioenschap te winnen. Net voor zijn overwinning sprak de Nieuw-Zeelander in een exclusief interview met RacingNews365 over zijn ambities in de autosport. Twee jaar geleden nam zijn carrière een vlucht toen Marko hem tot zijn vreugde bij het Red Bull -opleidingsprogramma haalde.

“In 2019 kreeg ik de kans om voor Red Bull uit te komen in hun juniorprogramma en ik ben ze daarvoor nog altijd dankbaar. We hadden het in die tijd namelijk heel moeilijk om alles financieel op orde te krijgen en dankzij Red Bull kreeg ik de mogelijkheid om mijn dromen na te jagen. Zonder hen zou ik hier niet hebben gestaan”, spreekt Lawson zich zichtbaar dankbaar uit.

“Red Bull en Dr. Helmut Marko zorgen ervoor dat ik alles in eigen handen heb. Zij geven mij een kans en verwachten dat ik presteer. Wanneer ik presteer, krijg ik dankzij hen de kans om verder te komen en daar ben ik heel blij mee. Alles draait daardoor simpelweg om de prestaties”, aldus de zeer competitief ingestelde Lawson. “Dit jaar maken we bijvoorbeeld nog geen gemakkelijk seizoen mee in het Formule 2-kampioenschap. We zijn simpelweg wat ongelukkig geweest en gelukkig begrijpen Red Bull en Dr. Marko dat ook.”

“Zij zien het potentieel dat we hebben en de snelheid waar we over beschikken. Ik denk dat ik de afgelopen jaren al beschikte over een sterk pakket en daarom is het heel belangrijk voor mij dat ik het dit seizoen laat zien. Ondanks dat ik al wat kostbare punten heb verloren, denk ik nog steeds dat we dit jaar voor de titel kunnen gaan in het F2-kampioenschap. Het zal niet makkelijk worden, maar met het goede pakket dat we in handen hebben, moeten we ervoor gaan. Ik bedoel, dit is waarvoor ik het doe. Als kind zijnde wilde ik al een coureur worden en daarom blijf ik ook alles geven.”

Het interview gaat verder onder de afbeelding. Doordat Lawson in Nieuw-Zeeland opgroeide, heeft hij al een flinke stap moet maken om succesvol te kunnen zijn. “Alles is in Nieuw-Zeeland is […]

Lees het hele artikel op de volgende pagina Red Bull-junior is Nederland dankbaar en hoopt op toekomstig Formule 1-succes