Het laatste formule 1 nieuws

Red Bull-junior Vips in extase na test: "Dit ga ik met Marko bespreken!"

Red Bull-junior Vips in extase na test: “Dit ga ik met Marko bespreken!”

Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

Juri Vips legde een prachtige hoeveelheid van 100 ronden af tijdens zijn eerste Formule 1-test met de huidige Red Bull -bolide. In Abu Dhabi mocht hij namens de Oostenrijkse renstal opdraven bij de Young Driver Test. Hij was aan het einde van de dag de zesde snelste coureur en de snelste op de C4-band.

Na afloop was hij in extase. “Ik heb de hele dag met een glimlach op mijn gezicht rondgelopen. De wagen voldeed helemaal aan de verwachting. Ik was in de ochtend wat bezorgd over mijn fysieke gesteldheid, zeker over mijn nek, maar we hebben het hele programma af kunnen werken”, glundert hij.

De auto wende snel en als het aan de Est ligt was het zeker niet zijn laatste keer dat hij in modern F1-materiaal test. “Ik heb veel meters gemaakt en ik ben heel tevreden over de ervaring in zijn geheel. Al na twee of drie ronden voelde ik me comfortabel in de auto – de balans was goed en hij had bizar veel grip.”

“Wanneer ik weer F1-meters mag maken? Ik heb geen idee, maar dit ga ik wel met Helmut en Christian bespreken. Als het aan mij lag zou ik er elke dag in rijden”, aldus de zeer enthousiaste Red Bull-junior.

Voor routinier Sebastien Buemi was het een iets normalere dag, aangezien hij al 55 Formule 1-races achter zijn naam heeft staan. De Zwitser bleef ingetogen en focuste zich op de ernst van de zaak. “Ik heb er zeker van genoten, van deze dag vol F1-meters. Het was mooi om zoveel ronden te rijden en ik ben blij om weer terug te zijn. Hopelijk hebben we een goede debrief aan de hand van deze dag, zodat we kunnen zien wat we hebben geleerd en we die informatie mee kunnen nemen in de simulator.”

Voor Red Bull zelf draaide het er vooral om om de coureurs helemaal up to speed te krijgen met de RB16. “Na zoveel ronden in de wagen kunnen ze ons beter feedback geven als ze in de simulator aan het werk zijn. Natuurlijk zijn ze hierdoor ook beter voorbereid mochten ze in moeten vallen in […]

Lees het hele artikel op de volgende pagina Red Bull-junior Vips in extase na test: “Dit ga ik met Marko bespreken!”