Het laatste formule 1 nieuws

Red Bull kaapt wéér motorkopstuk weg bij Mercedes

Red Bull kaapt wéér motorkopstuk weg bij Mercedes

Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

Sinds de bekendmaking dat Red Bull onder de naam Red Bull Powertrains een eigen motortak opzet, is Red Bull flink aan het shoppen geslagen, met name ook bij grote concurrent Mercedes . Daar werd in huis in de voorbije jaren de meest dominante motor van het Formule 1 -veld gebouwd en ontwikkeld.

Een handvol Mercedes-kopstukken werd in een eerder stadium al door Red Bull gecontracteerd, en RacingNews365 heeft begrepen dat ook Owen Jones richting Milton Keynes vertrekt. Jones werkte jarenlang nauw samen met Andy Cowell, de misschien wel grootste motorgoeroe die in 2020 afscheid nam Mercedes om zich te richten op andere, persoonlijke uitdagingen. Red Bull bevestigt desgevraagd het bericht, maar geeft geen verdere details.

Owen Jones staat bij Mercedes nu nog op de loonlijst als chief engineer van de de motortak van het Formule 1-team. Welke exacte rol hij bij Red Bull gaat vervullen, is vooralsnog onduidelijk. Mercedes laat in een reactie weten dat Jones bij Mercedes al een tijdje naar zijn afscheid toe aan het werken is, maar dat we voor de kwestie Red Bull vooral bij Red Bull moeten zijn.

De drempel om van Mercedes over te stappen naar Red Bull zou juist nu relatief laag zijn. Als je als werknemer ooit toe zou zijn aan een nieuwe uitdaging, is dit misschien wel hét moment, aangezien volgend jaar nieuwe sportieve en technische reglementen de sport op zijn kop zetten. Bovendien ligt Milton Keynes maar zo’n 45 kilometer bij het hoofdkwartier van Mercedes HPP vandaan. Verhuizen is dus niet nodig, waardoor het gezinsleven er niet door wordt geraakt. Video: Verstappen of Hamilton, wie is de beste coureur?

De spannende strijd van 2021 gaat tussen Lewis Hamilton en Max Verstappen. Hamilton gaat aan de leiding in de strijd om het kampioenschap, maar is de Mercedes-coureur ook de betere coureur in 2021?

Lees het hele artikel op de volgende pagina Red Bull kaapt wéér motorkopstuk weg bij Mercedes