Het laatste formule 1 nieuws

Red Bull kan bij volgende motorreglementen eigen motor bouwen

Red Bull kan bij volgende motorreglementen eigen motor bouwen

Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

Red Bull kan bij de volgende generatie motoren, die waarschijnlijk in 2025 of 2026 geïntroduceerd worden, een eigen motor gaan bouwen. Dat vertelt Red Bull-topman Helmut Marko aan Motorsport .

Lees ook: Red Bull en Honda naderen akkoord over motoren: ‘Zitten op 85-90 procent’

Aan het einde van 2021 vertrekt Honda uit de Formule 1, maar Red Bull hoopt tussen 2022 en 2025 ‘gewoon’ met Honda-motoren te kunnen rijden. De Oostenrijkse renstal zet in op een bevriezing van het motorreglement, zodat Red Bull het motorproject van Honda kan overnemen, maar dan moet eerst Honda overgehaald worden en moeten de andere teams en de FIA akkoord gaan met een bevriezing van het huidige motorreglement. Mits dit allemaal lukt dan kan Red Bull de komende jaren kennis vergaren en kan het in de toekomst een eigen motor gaan bouwen.

“Als het inderdaad klopt dat de motoren in 2025 of 2026 een stuk eenvoudiger gaan zijn, de MGU-H verdwijnt en de kosten omlaag gaan, dan is het geen complex vraagstuk meer. Dan kunnen we in Milton Keynes zelf een motor gaan bouwen. En of dat met een externe partij is, dat valt nog te bezien”, aldus Marko tegen Motorsport .

Lees ook: Sergio Pérez neemt waardevolle kennis over Mercedes-krachtbron mee naar Red Bull Foto: Motorsport Images

Lees het hele artikel op de volgende pagina Red Bull kan bij volgende motorreglementen eigen motor bouwen