Het laatste formule 1 nieuws

Red Bull kan focus nog niet verleggen naar 2022: "Dat kunnen we Verstappen niet aandoen"

Red Bull kan focus nog niet verleggen naar 2022: “Dat kunnen we Verstappen niet aandoen”

Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

Volgens Helmut Marko kan Red Bull Racing haar focus voorlopig nog niet verleggen op 2022. Volgens de Red Bull-adviseur kan het team dit Max Verstappen niet aandoen, nu hij eindelijk een kans maakt op de wereldtitel.

De Formule 1-teams staan dit seizoen voor een uitermate lastig dilemma. Eerder dit jaar is het budgetlimiet officieel van kracht geworden, waardoor ieder team nog maar 145 miljoen dollar per jaar uit mag geven aan zaken zoals het ontwikkelen en produceren van de bolides. Vanaf 2022 zullen de technische reglementen echter volledig omgegooid worden, wat betekent dat de teams een compleet nieuwe bolide moeten bouwen. Zij hebben in totaal dus 145 miljoen dollar voor zowel het updaten van de 2021-bolide, als het produceren en ontwerpen van de 2022-bolide.

Aangezien de titelstrijd over het algemeen gaat tussen Red Bull en Mercedes , hebben veel van de andere teams ervoor gekozen om 2021 te laten voor wat het is en zich te focussen op 2022. Dit levert hen direct een groot voordeel op, omdat zij meer tijd, geld en energie kunnen stoppen in hun nieuwe ontwerp. De twee titelkandidaten houden er echter een heel andere strategie op na. Ontwikkelen tot de zomer

Red Bull is van plan om de RB16B in ieder geval tot de zomerstop te blijven ontwikkelen, zo onthult Helmut Marko. “Dan zien we wel verder, afhankelijk van hoe WK-stand er dan voor staat”, wordt Marko geciteerd door het Duitse Auto Motor und Sport . Hiermee neemt Red Bull natuurlijk een flink risico. De renstal kan die tijd dan immers niet gebruiken om volle bak aan de nieuwe bolide voor 2022 te werken.

Aan de andere kant zou het natuurlijk ook zonde zijn als Red Bull de ontwikkeling nu zou staken en Max Verstappen hierdoor een wereldtitel misloopt. “Dat kunnen we Max niet aandoen, nu hij voor het eerst een auto heeft waarmee hij wereldkampioen kan worden”, geeft Marko toe. Mercedes gaf eerder in het seizoen al aan dat zij door zullen gaan met ontwikkelen, in een poging om de titel binnen te slepen.

Lees het hele artikel op de volgende pagina Red Bull kan focus nog niet verleggen naar 2022: “Dat kunnen we Verstappen niet aandoen”