Het laatste formule 1 nieuws

Red Bull keert met twee auto's van AF Corse terug in DTM

Red Bull keert met twee auto’s van AF Corse terug in DTM

Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

© Getty Images/Red Bull Contentpool Na een afwezigheid van 2 jaar in de DTM keert Red Bull terug. Ze zullen rijden in de Ferrari 488 GT3 Evo die worden gemaakt door AF Corse. Een Italiaans raceteam wat drie keer de 24 uur van Le Mans heeft gewonnen.

Sinds het winnende debuut van de 488 GT3 turbomotor heeft het de status gekregen als een van de meest succesvolle Ferrari modellen in de geschiedenis van het merk. De motor heeft 355 overwinningen, 640 podiums en 91 kampioenschappen in een totaal van 636 races.

Het AF Corse team heeft in hun hele geschiedenis meerdere titels gewonnen in het World Endurance Championship. Amato Ferrari, teambaas en eigenaar, zegt: “Dit idee kwam van Gerhard Berger. We hebben met veel enthousiasme in een korte tijd een akkoord met Red Bull kunnen vinden.” Ferrari reageerde: “Onze ambitie is simpel: winnen. Als we kijken naar alle organisaties die samenwerken kunnen we die ambitie zeker waarmaken en kunnen we erg succesvol worden.”

De laatste keer dat Red Bull in de DTM reed was dat met tweevoudig DTM wereldkampioen Mattias Ekström. Nu keert Red Bull terug met Liam Lawson die het hele seizoen zal rijden, terwijl Alexander Albon en Nick Cassidy de tweede auto delen met een livery van Red Bull’s klerenbrand AlphaTauri . (Zie hieronder)

Lees hieronder verder Photo credit: © Getty Images/Red Bull Contentpool Lawson werd in 2019 kampioen de Toyota Racing Series, een race serie uit Nieuw-Zeeland waar ook namen als Lando Norris en Lance Stroll kampioen werden. Afgelopen jaar reed de Nieuw-Zeelander in de F3 en daar won die 2 races. Hij zal naast de DTM ook nog in de Formule 2 rijden.

Lawson zelf kijkt ernaar uit: “GT auto’s zijn helemaal nieuw voor me. Ik zal tussen enorm goede coureurs rijden, dus ik kijk er erg naar uit om deze uitdaging aan te gaan. En om een teamgenoot zoals Albon te krijgen maakt het alleen maar mooier. Ik ben ook erg benieuwd naar hoe de Ferrari zal rijden.”

De in Londen geboren Thai Alexander Albon die tweemaal op het podium stond in de Formule 1 zal zijn samenvatting met […]

Lees het hele artikel op de volgende pagina Red Bull keert met twee auto’s van AF Corse terug in DTM