Het laatste formule 1 nieuws

Red Bull krijgt met eigen zender nu ook de rechten van de Formule 1

Red Bull krijgt met eigen zender nu ook de rechten van de Formule 1

Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

Het platform ServusTV van Red Bull heeft de Formule 1 -rechten voor Oostenrijk in handen gekregen. Samen met ORF zal het platform van de energygigant alle races uitzenden op de open zenders in Oostenrijk.

In juli werd het al duidelijk dat ServusTV en ORF de F1-rechten zullen delen in Oostenrijk het komende jaar, maar dit contract met de Formule 1 duurt in ieder geval tot en met 2023. ORF en ServusTV delen de rechten en dat betekent dat de races voorafgaand aan het seizoen worden verdeeld over de twee partijen. Alleen de Oostenrijkse GP zullen ze beide uitzenden, meldt Speedweek.com . Red Bull krijgt F1 rechten

Een mooi stap voor Oostenrijkers, die afgelopen seizoenen moesten switchen tussen RTL, Sky en ORF. Met twee platformen zijn de keuzes in ieder geval beperkter en blijft Formule 1 op het open kanaal.

ServusTV zit gevestigd in Salzburg en begon als Salzburg TV in 1995. In 2004 moest het platform echter worden verkocht om een faillissement te voorkomen en toen kwam Red Bull om de hoek kijken. Zij kochten alle aandelen van het bedrijf en hebben sindsdien hun eigen zender, waar met Sport am Sonntag ook een programma is waar vaak mensen binnen het Red Bull-programma aanschuiven.

Lees het hele artikel op de volgende pagina Red Bull krijgt met eigen zender nu ook de rechten van de Formule 1