Het laatste formule 1 nieuws

Red Bull krijgt niets cadeau van Mercedes in resterende GP's

Red Bull krijgt niets cadeau van Mercedes in resterende GP’s

Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

Teambaas Toto Wolff blikt namens Mercedes vooruit op de Grand Prix van Turkije en hoewel beide titels voor Mercedes zijn veiliggesteld, is hij niet van plan om met Lewis Hamilton en Valtteri Bottas gas terug te nemen.

“Dat we zeven keer op rij de constructeurstitel hebben gewonnen, is iets om trots op te zijn”, aldus Wolff. “Het is zelden tot nooit vertoond in deze sport of daarbuiten. Het resultaat op Imola betekende ook dat alleen Lewis en Valtteri nog kans maken op de titel. We zijn het aan hen verplicht om ze het beste materiaal te blijven geven en zijn het aan de fans verplicht het seizoen in stijl af te ronden. Dat betekent dat we blijven pushen in de de laatste vier races.”

In het feit dat de Formule 1 afreist naar een relatief nieuw circuit, ziet Wolff voor zijn team zeker geen nadeel: “We hebben in Portimao laten zien dat we snel leren en ons snel aan kunnen passen aan nieuwe situaties. Dat is belangrijk in een seizoen, waarin we zoveel nieuwe circuits aandoen.”

“De baan in Istanboel heeft enkele uitdagende passages en geweldige bochten, zoals bijvoorbeeld de beroemde bocht acht. Ik kan niet wachten om te zien hoe de hedendaagse Formule 1-auto’s daar doorheen gaan.”

Voor Red Bull is 2020 als je bedenkt dat de wereldtitel het enige doel was een verloren jaar gebleken. Kan het team samen met Max Verstappen in 2021 het tij keren? Dit en meer in de nieuwste Formule 1-podcast van RacingNews365.

Lees het hele artikel op de volgende pagina Red Bull krijgt niets cadeau van Mercedes in resterende GP’s